20. joulukuuta 2015

MINTTUSUKLAAKAHVIKAKKU


Nam nam, tämä kakku maistui ihanasti minttusuklaalta ja oli kyllä hyvää. Mikäli vain yhtään tykkäät Pätkis-karkeista, niin on tämä kakku kuin sinulle tehty. :D

Ohjeen kakkujen taikinaan bongasin Pullahiiren blogista. Kuorrute ja koristelu on omasta päästä keksitty. :)

Itse tein tällä ohjeella kolme pientä kakkua, kaikki erilaisiin vuokiin. Yhteen tuollaiseen pieneen torvivuokaan, pieneen sydänvuokaan ja sitten vielä  pieneen pyöreään piirakkavuokaan. Näin sain yhdellä kertaa kolme kakkua aikaiseksi. Kakun voi toki myös tehdä yhteen isoon, noin 2 litran vuokaan. :)

Taikina:
120 g voita
5 dl sokeria
5 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl kermaa
140 g Pätkis-karkkeja

Kuorrute + koristelu:
14 g voita
75 g suklaata (maito tai tumma)
1 dl kermaa
noin puolikas Pätkispatukka rouhittuna
tähtikoristeita

Valmistele vuoat/vuoka valmiiksi. Voitele ja tarvittaessa korppujauhota vuoat/vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauho. Rouhi karkit pienemmiksi paloiksi. 

Lisää massaan vuorotellen kuivia aineita ja kermaa. Lisää lopuksi karkkirouhe ja sekoita hyvin sekaisin. Annostele massa vuokiin/vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Huom! Paistoaika pitenee jonkin verran jos teet kakun vain yhteen isoon vuokaan. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jatka paistamista tarvittaessa. Anna jäähtyä ja kumoa kakkua vuoasta. 

Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Valmista kuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhon. Laita voi kattilaan ja sulata se. Kaada joukkoon kerma ja kuumenna melkein kiehumispisteesen saakka. Kaada kuuma seos suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Rouhi tällä välin Pätkis pieneksi rouheeksi. Lusikoi kuorrutella kakun päälle ja anna sen valua reunoille. Ripottele päälle Pätkisrouhetta ja tähtikoristeita. Anna kakun olla jonkin aikaa jääkaapissa, jotta suklaakuorrute vähän jähmettyy. 


Mielestäni kakusta tuli kivan jouluinen ja tämä sopisikin hyvin jouluaaton herkkupöytään. :)


Nuo kultaiset tähtikoristeet kuuluvat Wiltonin tuotesarjaan. Ostin ne edellisellä tilauskerralla Ullan Unelman nettiputiikista. Taisivat olla siellä tarjouksessa. :)


Olen nykyään ihan hysteerinen oman uunini kanssa ja varsinkin silloin kun pitää paistaa tällaisia kuivakakkuja. Pidin ehkä hieman liian kauan kakkuja uunissa, kun pelkäsin niiden jäävän raa'ksi sisältä. Onneksi näin ei käynyt! :)


Kuorrutin tosiaan vain yhden noista kolmesta valmistuneesta kakusta. Kaksi laitoin suoraan pakkaseen ja vain tuon torvikakun jätin omaan herkutteluun. :) Nam, hyvää oli! :)

2 kommenttia:

  1. Oijoi kun hyvän näköistä! :) Sokeria vaan on ihan mahdottomasti! :o Voikohan tota määrää vähentää suorilta, vai pitäiskö se sitten korvata jollain? Musta on tullut ihan yltiötarkka sokerin suhteen, katoin just konvehtirasiastakin sen sokerimäärää ja alko heti hampaita vihloa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kauhistelin tuota sokerin määrää, sitä on kyllä aika paljon. :/ Näin yhtäkkiä en ihan varmuudella uskalla sanoa kuinka sokerin vähentäminen vaikuttaa kakkumassaan. Täytyisi kyllä kokeilla tätä vaihtoehtoa! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille