15. marraskuuta 2015

NAKED CAKE; VAAHTERASIIRAPPI-PORKKANAKAKKU



Voi pojat, tämä se vasta oli hyvää kakkua!! Porkkanakakku on aina kuulunut lemppari leivonnaisiin runsaan kuorrutteen kera. :) Tähän kakkuun toi kivasti uutta makua tuo vaahterasiirappi. Melko makeaa kuorrute oli kyllä juuri tuon siirapin ansiosta mutta oli se vain hyvää. Ei ainakaan tarvinnut paljoa syyä kakkua kun tuli makeakiintiö täyteen. :)

Ohje on otettu Maku- lehden nettisivuilta. Tätä kakkua voin kyllä hyvin mielin suositella kaikille! :)

Kakkupohjat on tehty kahteen 18 cm irtopohjavuokaan. 
Voi tehdä myös kahteen 20 cm vuokaan.

Kakkupohjat: 
300 g voita
6 munaa
3 dl sokeria
2 dl tummaa muscovadosokeria
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kookoshiutaleita
2½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
500 g porkkanoita
200 g ranskankermaa

Vuokiin: voita + kookoshiutaleita

Täyte + kuorrute:
150 g voita
½ dl vaahterasiirappia
600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

Koristelu:
noin 1 dl vaahterasiirappia
kookoshiutaleita

Ota esille kaksi kakkuvuokaa, voitele ja jauhota ne kookoshiutaleilla. Sulata voi ja jätä se jäähtymään.

Mittaa kulhoon munat ja molemmat sokerit. Vaahdota hyvin keskenään. Lisää jäähtynyt sulatettu voi varovasti joukkoon. 

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat hyvin hienoksi raasteeksi. 

Lisää muna-sokeri-voi seokseen vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta ja ranskankermaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Jaa massa tasaisesti kahteen vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä pohjat hyvin ennen täyttämistä ja kuorruttamista. 

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vaahterasiirappi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää joukkoon myös huoneenlämpöinen tuorejuustoa ja tomusokeri parissa erässä. Laita valmis täyte jääkaappin noin tunniksi, jotta se vähän jämäköityy. 

Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan, jolloin saat neljä erillistä pohjapalaa. Kokoa sitten kakkua tarjoilulautaselle. Laita noin viidesosa täytteestä jokaiseen väliin ja kakun päälle kunnon kerros makoista täytettä. :)

Koristele kakku siirapilla vasta tarjoilupäivänä. Keitä siirappia kasaan jonkin aikaa liedellä, mutta varo keittämästä liikaa, ettei siirapista tule liian kovaa. Lusikoi sitten keitetty siirappia heti kakun päälle/reunoille ja ripottele päälle vielä koristeeksi kookoshiutaleita. 


Hmmmmmm....... Aivan sairaan hyvää kakkua!! :)


Makeaahan tämä oli mutta vain niin hyvää. Tuo vaahterasiirappi olikin mulle ihan uusi tuttavuus leivonnassa mutta olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvää se oli. :)


Kakusta tuli näyttävän korkea neljän pohjakerroksen ja runsaan täytteen/kuorrutuksen ansiosta. :) Luulen että tätä kakkua tulee tehtyä vielä toistekin, sen verran hyvää se oli. :) 

Itselläni meinas vain olla vähän ongelmia noiden pohjien paistamisen kanssa. Mielestäni meidän uuni ei meinaa paistaa kunnolla tuotteita ja sen huomasi tämänkin kakun kohdalla. Ohjeessa oli tosiaan, että paistoaika pohjille on noin 40-45 minuuttia - itse paistoin pohjia 1 ½ tuntia ja silti ne meinas olla raakoja! En ymmärrä miten uunimme voi paistaa niin huonosti!?!? :( Tämä ei ollut meinaan ensimmäinen kerta kun paistoaika pitenee huomattavasti ohjeessa annettuun aikaan nähden. Nooh, täytyy vain oppia tuntemaan oma uuni jokaisen leipomuksen kohdalla. :D


2 kommenttia:

  1. Iiiiiiiiik tän kakun reseptikin näyttää just niin ihanalta kuin tää kakkukin! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitos! <3 Tämä jos mikä oli hyvää kakkua! Vieläkin voin maistaa tuon ihanan makean kuorrutteen maun suussani. :D:D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille