12. marraskuuta 2015

KERMAKAKKUJA
Tuossa isänpäivä viikonloppuna oli muutama kakkutilaus leivottavana. Tilauksessa oli kermakakkuja sekä gluteenittomana/laktoosittomana että ihan tavallisia kakkuja. :) 

Iso tarjotin kakku oli gluteeniton/laktoositon ja se oli mitoitettu noin 25-30 hengelle. Kakun sisällä oli mansikkahilloa, banaania ja vaniljarahkalla tuunattua kermavaahtoa. Kostutukseen käytin hedelmämehua. Tämä kakku meni pienen pojan 10- vuotis synttäreille ja koristukset tein sen mukaisesti. :)


Pursotukset tein ihan normi kermalla, josta osan värjäsin sinisellä pastavärillä. 


Pyöreä kuuden munan kakku oli menossa sekä pienten kaksosten synttäreille että isänpäivän juhlintaan. Sen vuoksi kakussa teksti ISÄLLE 8.11 ruskean ruusun kera ja kaksosille osoitetut vaaleansininen ja vaaleanpunainen ruusu. Tämänkin kakun täytteinä oli toivotut mansikkahillo, banaani ja pehmeä vaniljamousse. Pursotukseen käytin tässä kakussa suklaalla maustettua kermavaahtoa. 


Suklaapursotuksista tuli ihan kivan näköiset. Ruusut tein jo hyvissä ajoin, paria päivää ennen kakun tekoa, niin ne kerkesivät hyvin kuivahtaa. :)


Kermaa jäi näiden kakkujen teon jälkeen sen verran yli etten viitsinyt niitä poiskaan heittää. Niinpä tekasin äkkiä yhden kääretorttupohjan ja tein siitä itselle pienen neliskulmaisen täytekakun.
Namnam, hyvää oli. :)

Kakut noudettiin taas niin nopeasti valmistusen jälkeen, etten kerennyt ottamaan niistä kunnollisia kuvia. Luonnonvalon puuttuminen vaikeutti myös kuvaamista jonkin verran. :/

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille