17. lokakuuta 2015

MASCARPONE-MUSTIKKAPIIRAKKA



Tajusin tuossa yksi päivä, että jääkapissa oleva mascarponejuusto oli pian menossa vanhaksi. Eihän siinä auttanut muu kuin alkaa leipoa, ettei vain roskiin olisi tarvinnut heittää juustoa. :) 

Pienen mietinnän jälkeen päädyin tekemään mustikkapiirakan. Pienenä twistinä lisäsin piirakkapohjaan mukaan kardemummaa ja normi sokerin sijasta käytin fariinisokeria. Sopivat muuten aika kivasti yhteen mustikan ja mascarponen kanssa! :)

Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria/ruokosokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita (pakaste)
2 rkl perunajauhoja
noin 1 rkl sokeria pinnalle

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista ensin pohja. Mikäli voi ei ole huoneenlämpöistä, lämmitä sitä hetki mikrossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, niin että sokeri on sulanut voin joukkoon. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää massan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Laske uunin lämpötilaa paiston jälkeen 175 asteeseen. 

Esipaiston aikana valmista täyte. Notkista tuorejuusto ensin kulhossa. Lisää sitten joukkoon munat ja sokerit, sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Pyörittele jäiset mustikat perunajauhossa ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä myös vähän tavallista hienoasokeria ennen paistoa. Jatka paistoa sitten täytteiden kera vielä noin 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. :)


Hmm... Oli hyvää! Mustikkapiirakka on aina vain niin hyvää herkkua. :)


Piirakkapohjasta tuli vähän mieleen joulupiparit kardemumman ansiosta, mut mä ainakin tykkäsin siitä. Kardemumma sopi mainiosti yhteen mustikoiden ja masacarponejuuston kanssa. Omasta mielestä piirakka oli parasta aivan jääkaappikylmänä vaniljakastikkeen kera. Lurps! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille