29. elokuuta 2015

TOSCAKAKKU/PIIRAKKA



Viikonloppuna alkoi ihan yhtäkkiä tehä mieli toscakakkua. Töissä näitä kyseisiä kakkuja tulee tehtyä moneen kertaan viikon aikana, mut ei siellä tee ikään mieli syyä mitään itetehtyjä tuotteita. Mikähän siinäkin on... ? :D Toscan himon vallassa tarkastin kaapin raaka-aineet läpi ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi kaikki aineet toscakakkua varten. Jippii! :)

Valmistin kakun tällä kertaa neliskanttiseen 25x25 cm vuokaan, mutta sen voi aivan hyvin tehä myös pyöreään noin 24 cm vuokaan. 

Massa:
150 g voita sulatettuna
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Kuorrute:
50 g voita 
1 dl sokeria
75 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl kermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä hiukan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen ensin sulatettu voi, sitten kerma ja lopuksi jauhoseos. Sekoita vain sen verran että aineet menevät juuri ja juuri sekaisin ja sekoita lopuksi vielä nuolijalla hyvin reunoja myöten. Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrute sillä välin kun pohja paistuu uunissa. Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää sitten loput kuorrutteen ainekset joukkoon. Sekoita hyvin ja keittele miedolla lämmöllä sen aikaa, että seos vähän sakeentuu. 

Ota esipaistettu pohja uunista ja nosta lämpö 200 asteesen. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullan rusehtavan värinen. Anna jäähtyä ja leikkaa halutessasi paloiksi. 


Aijai, kun tämä oli hyvää! Ja tuo kuorrute... aah! :) Hieman lämpimänä tämä oli NIIN hyvää. :D


Ennen en ole pahemmin toscakakusta piitannut ja oonkin pitkänyt sitä aina "vanhojen ihmisten" kakkuna, mutta kummasti mieli on tässä vuosien kuluessa muuttunut. Tämä on super hyvää!!! :)


Leikkasin piirakan 9 palaan ja pakastin suurimman osan paloista. Tosca on siinä mielessä hyvä kakku, että se kestää hyvin pakastuksen. Ja muutenkin kakku säilyy kaapissa hyvänä monta päivää. Kuulenkin töissä aina välillä asiakkailta, että he ostavat tätä kakkua aina mökille mennessään, pitkän säilyvyyden takia. :)

2 kommenttia:

  1. Ooohh, mun vähän salainen paheeni! :-D Jostain kumman syystä en ole tätä koskaan itse kokeillut tehdä, eli olen lähinnä maistellut muiden tuotoksia.. Ehkäpä pitää testata tätä ohjetta vaikka heti viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Tämä on vain niin hyvää. 😊

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille