26. elokuuta 2015

MARENGIT / TURKINPIPPURIMARENGIT



Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että tämä oli ihka ensimmäinen kerta kun tein marenkeja kotioloissa. :D Töissä olen kyllä näitä valmistanut, mutta se on jotenkin ihan eri asia tehä herkkuja töissä kuin kotona. :)

Makeat herkut ovat olleet jo pitkän aikaa to do-listalla, mutta jostain kumman syystä ne on aina jäänyt tekemättä. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin tuumasta toimeen. 

Kiertoilmauunin ansiosta sain valmistettua kaksi satsia marenkeja kerralla; ihan tavallisia marenkeja sekä turkinpippureilla höystettynä. :)

Tavalliset marengit/ n. 35 kpl:
2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
turkoosia pastaväriä

Turkinpippurimarengit/ n. 35 kpl:
2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
noin 5 rkl turkinpippurirouhetta

Lämmitä uuni kiertoilmatoiminnolla 100 asteeseen. 

Valmista ensin tavalliset marengit. Erottele valkuaiset keltuaisista. Valkuaisten joukkoon ei saa tulla pisaraakaan keltuaista, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kipossa vaahdoksi ja lisää sokeria noin ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto paksua, kiiltävää, muodostaa teräviä huippuja ja sokeri on sulanut kunnolla. Värjää lopuksi pastävärillä. Pursota pieniä kiehkuroita leivinpaperoidulle pellille.

Valmista samaan tapaan turkinpippurimarengit. Lisää vain lopuksi rouhe joukkoon varovasti käännellen. Huom! Sekoita vain sen verran että rouhe juuri ja juuri sekoontuu vaahdon joukkoon.

Paista molemmat pellit yhtäaikaa uunissa, noin 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien olla jonkin aikaa uuni jälkilämmössä. Tällä tapaa marengeista tuli rapeita päältä mutta vähän vielä sitkeitä keskeltä. Jos haluat kauttaaltaan rapeat herkut, annan olla uunissa pitempään. 


Nam, makeitahan nämä olivat.... mutta TOOOSI hyviä! Nuo turkinpippuriversiot oli lemppareitani. :)


Suosittelen kyllä testaamaan! :)


Noista turkooseista marengeista tuli söpön näköisiä. :)


Ihmettelen kyllä miksen ole aikaisemmin tehnyt näitä marenkeja. Helppoja valmistaa, hyvän makusia ja ihanan näköisiä. :)


Herkullista!! Täytyy varmaan kiikuttaa loput pallerot töihin ja kavereille, ettei kaikkia tuu syötyä ihan yksin kotona. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille