11. tammikuuta 2015

MUKIKAKUT


Sain JuJu-kirjakerhon kuukauden kirjana pienet leipomiskirjat, joissa leivotaan sekä suolaisia että makeita mukikakkuja mikrossa. Tämä on ilmeisesti nyt jotain uusinta uutta leivontamaailmassa! :) Pitihän kirjan reseptejä päästä heti testailemaan ja näin syntyi mustikka-ricotta- ja suklaafondat mukikakut kirjasta nimeltä Makear mukiherkut. :)

Huom! Ainekset ovat yhteen mukikakkuun.

Mustikka-ricottamukikakku:
2 rkl voita
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl ricottatuorejuustoa
5 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl mustikoita (pakaste)

Sulata ensiksi voi erillisessä kulhossa.

Vatkaa mukissa yhteen tässä järjestykssä; muna, sokeri, vaniljasokeri, ricottajuusto, jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat. 

Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti 40 sekuntia (800 wattia). 

Suklaafondat-mukikakku:
2 tl voita
1 muna
4 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)

Koristelu:
vadelmia ja raastettua valkosuklaata

Sulata taas ensin voi erillisessä kipossa. 

Vatkaa mukissa yhteen tässä järjestykssä; muna, sokeri, vaniljasokeri, voi ja kaakaojauhe. Kypsennä mikrossa noin 1 minuutti (800 wattia). 

Koristelut hieman jäähtynyt muki rouhitulla valkosuklaalla ja vadelmilla.


 Mustikka-ricottamuki oli hyvää! Mulle kävi ekalla kertaa pieni kämmi ja unohin laittaa mukiin sulatetun voin!! Silloin kakusta tuli kova ja se ei maistunut kovin hyvälle. :( Toisella kertaa muistin lisätä kaikki ainekset ja kakusta tuli pehmeä ja hyvän makuinen. :D

Tähän mustikkakakkuun olisi kuulunut reseptin mukaan vielä sitruunankuorta, mutta sitä ei tekohetkellä ollut itselläni, niin jätin sen vain poies. Mut uskon, että sitruunankuori toisi kivasti lisämakua ja raikkautta kakkuun. :)


Suklaamuki oli nimensä mukaan SUKLAISTA! :) Ehkä jopa hieman tuhtia omaan makuun. Luulen et tämän mukin kanssa sopisi hyvin yhteen vaniljajäätelö. Nams! :)


Käyttämäni mukit olivat 3 dl mukeja ja ne vaikutivat olevan ihan sopivan kokoisia mukikakkujen tekoon. Ainekset sekoitin mukissa vain haarukan avulla. Helppoa ja nopeaa! 

Mikäli yhtäkkiä alkaa tekeen mieli jotain makeaa, niin nämä ovat kyllä hyvä vaihtoehto. Ei tarvi koko kakkua alkaa väsäämään, kun voi tehä yhen mukin nopsaa mikrossa. :) 

Ensi kerralla täytyy tehä suolaisia mukikakkuja! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille