31. joulukuuta 2014

KUVAKAKKU


Tein tässä parisen viikkoa sitten tällaisen kuvakakun meikäläisestä ja äijän käppyrästäni. :D Tarkoituksenani oli tehä kakku meiän kihlapäiväksi, mutta sitten ilmeni ongelmia kuvan saamisen kanssa ja täten en pystynyt kakkua tekemään merkkipäiväksi. Tein sen sitten vähän myöhässä. :)

Kakussa on tavallinen kolmen munan vaalea kakkupohja. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. Välistä löytyy ihan perus mansikkahilloa ja kermavaahtoa, jota maustoin appelsiinituorejuustolla. Pursotukset on tehty pelkällä kermavaahdolla. 

Kuvan alle kaulasin ohuen levyn sokerimassasta. Tähän käy hyvin myös marsipaani. Tämä estää kuvan sulamista ja pitää kuvan hyvänä pitemmän aikaa. Sokerimassalevyn alle sipaisin ohuen kerroksen kermavaahtoa tarttumapinnaksi. Samoin tein myös levyn päälle, todella ohut kerros kermavaahtoa, jotta kuva tarttui levyyn kiinni. 


Tepakolli on aina siellä missä tapahtuu! Mau... :D


Valitettavasti en saanu oikein hyviä kuvia otettua kakusta huonon valaistuksen vuoksi. :( Toivottavasti noista nyt ees vähän saa osviittaa, millainen kakku oli. 

Tuo kuva on muuten kuuden vuoden takaa meistä, aika vanha siis!! :D 

Tilasin syötävän kakkukuvan meiän työpaikalta. Ei tarvinnut kuin lähettää kuva jpg. tiedostona sähköpostiin ja sit kuva tulostettiin syötävillä väreillä sokeripaperille. Kätevää! :) Meillä töissä noiden kuvakakkujen päälle laitetaan vielä kerros kirkasta kylmähyytelöä. Itselläni ei sellaista ole, joten kakku jäi ilman hyytelökerrosta, mutta nooh... välläkö häliä. :D

Ai niin... Nythän on vuoden viimeinen päivä! Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! :)
Palataan asiaan ensi vuoden puolella. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille