23. lokakuuta 2014

RED VELVET MUFFINSIT


Halloween teemaan liittyen tein punaisia red velvet muffinseja raikkaallaa appelsiinikuorrutteella. Tämä olikin eka kerta kun tein noita punaisia muffinseja. Pitkään ne ovat olleet to do- listallani, mutta nyt vasta sain aikaiseksi leipoa niitä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan... eikö? :)

Ohjeella tulee 12 muffinsia, normi kokoisia. 

Massa:
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
75 g voita
1½ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
200 g smetanaa
2 isoa tl joulunpunaista pastaväriä
1 tl soodaa
1 tl etikkaa

Kuorrute:
200 g appelsiinituorejuustoa (Valio)
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 2 dl vispikermaa
noin 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
valmiit koristetikut

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperivuoat valmiiksi muffinsipellille.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. 
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää voisokerivaahtoon munat hyvin vatkaten. 
Lisää smetanan joukkoon pastaväri ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sitten voivaahtoon vuorotellen kuivia aineita sihdaten ja smetanaseosta. Sekoita tasaiseksi. 

Yhdistä sooda ja etikka. Sekoita nopeasti sekaisin. Älä säikähä, seos kuohuu jonkin verran. Lisää se massan joukkkoon ja sekoita. 

Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja paista tarvittaessa lisää. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute. Ota tuorejuusto jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Notkista ensin juusto ja lisää sitten joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää sitten vispikerma pienissä erissä ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vielä joukkoon vaniljakreemijauhe. 

Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinsien päälle pyöreän tyllan avulla. Koristele Halloween aiheisilla koristetikuilla. 


Bongasin kaupasta pari päivää sitten tällaisen Halloween aiheisen muffinsikoristelu-paketin. Olihan se sitten pakko ostaa ja näihin muffinseihin setti sopi kuin nenä päähän. :D


Tältä muffinsit näyttivät uunista tultuaan. Kuvasta näkee hyvin massan punaisen värin. :)


Nam, nämä olivat TOSI hyviä! :D


Muffinsit olivat ihanan meheviä ja kosteita. Tuo kuorrute sopi myös hyvin muffarien makuun. Näitä taisi tulla herkuteltua heti useampi kerralla. :D


Suosittelen kyllä kokeilemaan näitä. Olivat tosi herkullisia ja helppo tekoisia. :) Tuo punainen väri oli kiva piriste muffisien väriksi. Kieli meinasi vain tulla punaiseksi, kun söi näitä. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille