28. lokakuuta 2014

BANOFFEE PÄHKINÄTWISTILLÄ


Hieman jotain muutakin Halloween aiheisten leipomusten rinnalle... :) Mielessäni on jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus, et haluun tehä banoffeeta joskus. Sit tajusin eräänä viikonloppuna, että multahan löytyy kaikki tarvittavat ainekset kaapista tätä herkkua varten. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen ja ei mennyt aikaakaan kun banoffee oli valmista. :D

Valmista banoffee noin 24-26 cm piirakkavuokaan.

Pohja:
250 g keksejä (kaura- ja digestivekeksejä)
noin 80 g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk (á 397 g ) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 banaania
kourallinen suolapähkinöitä
2½ dl vispikermaa
tomusokeria 
vaniljasokeria

Koristelu:
banaanipaloja + keksejä/keksimurskaa

Murskaa keksit ja sulata voi mikrossa. Yhdistä aineet ja taputtele vuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Laita joksikin aikaa jääkaappiin jähmettymään. 

Levitä  pohjan päälle karamellisoitunut maito ja viipaloi päälle banaanit. 
Rouhi pähkinät. Ripottele banaanien päälle.
Vispaa kerma ja mausta se tomu- ja vaniljasokerilla. 

Levitä kermavaahto banaanien päälle ja koristele banaanin viipaleilla ja keksimurskalla. 
Anna herkun tekeytyä/jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia. Tämä ei ole välttämätöntä mutta pohja kerkeää silloin jähmettyä ja piirasta on helpompi leikata. :)


Nam nam...makiaa mahan täydeltä. :P


Pahoittelen melko surkeita kuvia tällä kertaa! Mun oli niin kiire päästä maistamaan tätä, etten jaksanut kovin panostaa kuvaamiseen tällä kertaa. :D 


Noista suolapähkinöistä en ollut oikein varma.... Näin jälkeenpäin aatellen olisin melkeinpä jättänyt ne kokonaan täytteestä pois. Ensi kerralla laitain vain banskuja, kermaa ja kinuskia. :)


Hahaa... Mua oikeen naurattaa tämä vika kuva, kun tuo pala näyttää NIIN kauniilta!! :D En tosiaan jaksanut oottaa pohjan jähmettymistä kovin kauaa ja siitä seurauksena piiraan leikkaaminen nätistä vuoasta ei onnistunut laisinkaan. Mutta eipä tuo onneks makuun vaikuttanut, hyvää oli kuitenkin! :)

Mikäli ei banoffeesta ei halua tehä perinteistä piirakkamallia.... Niin tämä olisi oivallista tehä annosmaljoihin tai isoihin laseihin, joihin kokoaan kerroksittain keksimurskaa, kinuskia, banaaneja ja kermvaahtoa. Kannattaa kokeilla! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille