7. syyskuuta 2014

VADELMAMUFFINSIT



Pakkasessani on jo jonkin aikaa ollut itsepoimittuja vattuja, joita olen roudannut kotoa Lappajärveltä. :) Mietin kauan mitä niistä haluaisin tehä ja sitten päädyin tekemään muffinseja. 

Tällä ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoisia muffareita. 

Massa:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
200 g vadelmia

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele paperiset vuoat muffinsipellin koloihin.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon nuolijalla varovasti sekoittaen vuorotellen kuivia aineita, voisulaa ja maitoa. Lisää lopuksi vadelmat massaan ja sekoita. Huom! Älä sekoita kaikkia vadelmia taikinaan. Säästä niitä hiukan. 

Lusikoi massa vuokiin ja painele edellä jätetyt vadelmat muffinsien pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. 


Valmistin myös sellaisen vanilja-sitruunakuorrutuksen näille muffareille... Mutta siitä tuli niin pahaa, etten laittanutkaan sitä suunnitelmien mukaisesti muffisien päälle. Nämä olivat PALJON parempi tällaisenaan, ilman mitään ylimääräisiä kuorrutteita. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille