25. syyskuuta 2014

OMENAJUUSTOKAKKU


Nyt ei voi muuta sanoa kuin NAM!!! Tämä oli sitten kertakaikkisen hyvää juustokakkua sanon minä. :) Törmäsin kakun resptiin uusimmassa Herkku leivontaa- lehdessä ja en voinut olla testaamatta sitä. 

Mielestäni tämä kakku sopii hyvin näin alkusyksyn leivonnaisiin. Suosittelen kyllä ehottomasti kokeilemaan tätä ohjetta! :) 

Tein kakun noin 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
135 g kaurakeksejä
1½ rkl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g cream fraichea
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2½ rkl maissitärkkelystä
3/4 dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
yksi iso tai pari pienenpää punaista omenaa (Red delicious)

Kauramuru:
75 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon fariinisokeria. Sulata voi ja sekoita se keksisokeri-seokseen. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 

Valmista täyte. HUOM! Sekoita kaikki vaiheet käsin, ei sähkövatkaimella.  Yhdistä tuorejuusto ja cream fraice, sekoita sekaisin. Lisää joukkoon sokerit, suola, kaneli ja maissitärkkelys. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää sitten mukaan kerma, munat ja keltuaiset. Sekoita taas varovasti sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Kuori omena/omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Ripottele palat täytteen päälle tasaisesti. 

Valmista kauramuru. Sekoita kaikki päällisen aineet sekaisin murumaiseksi seokseksi ja ripottele se omenapalojen päälle.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kakkua uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Tiputa lämpö sitten 160 asteeseen ja jatka paistoa 45-50 minuuttia. Kakku saa jäähä jonkin verran keskeltä "hyllyväksi". Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkkaapikylmänä. 


Tästä kakusta tuli ihan mieleen syksy. :)


Kakku oli melko makeaa mutta silti sitä piti vain ottaa lisää ja lisää... :D 


 NAMI NAM... ;)


Kerrainkin jaksoin ottaa kunolla kuvia, enkä vain muutamaa hassua kuvan ressukkaa. :) 


Oiva tarjouiluehdotus kakun kanssa oli vaniljakastike. Sopi tosi hyvin! 


                                  Vaniljajäätelö olisi varmasti myös tosi hyvää kakun kanssa. :)



Pitää nyt vielä tosiaan kertoa, miksi olin tuonne ohjeeseen laittanut tuon HUOM-kohdan täytteen sekoituksessa. :D:D:D:D Jouduin nimittäin tekemään kakun kahteen kertaan että sain sen onnistumaan. :D

Ekalla kerralla sekoitin kaikki täytteen sekoitusvaiheet sähkövatkaimella ja luultavasti sekoitin aivan liikaa. Täytteestä tuli nimittäin ihan velliä ja kaataessa täytteen vuokaan, se vain valui reunan ja pohjan välisistä pienistä rei'istä. :D Ihmettelin jo sekoitusvaiheessa, että onpas täyte vetelää. Noh, eihän sen tosiaan onnistunut tuolla tavalla. Ei auttanut kuin heittää kaikki roskiin, lähteä kauppaan ostamaan uudet aineet ja yrittää uudelleen. 

Toisella kerralla sekoitin täytteen aineet kaikissa vaihessa VAROVASTI käsipelillä ison lusikan avulla ja sitten täyte onnistui hyvin. :) Aina ei voi onnistua ekalla kerralla!! :D 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille