12. heinäkuuta 2014

VANILJAINEN RAITAKAKKU


Ostin tuossa jokin aika sitten leipomiskirjakokoelmaani Kinuskikissan uusimman, Kinuskikissan helpot suosikit- kirjan. Kirja on kyllä aivan ihana ja tekisi mieli kokeilla jokaista reseptiä! :)

Ensimmäisenä kirjasta päätin kokeilla hyydykekakkua, joka oli kirjassa nimellä seeprakakku. Kakku näytti niin kivalta kirjassa, että pakkohan sitä oli testata. Halusin myös kokeilla tätä uutta tekniikka tehä kakku, jolla saadaan kiva raidallinen kuvio koko kakkuun. :)

Resepti on siis peruja Kinuskikissalta. Pohjan sävelsin kaapista löytyvistä aineksista, mutta täyte on suoraan Kinuskikissalta. :)


Pohja:
200 g kaurakeksejä
2-3 tl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
55 g voita sulatettuna

Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajugurttia 

Valkosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
½ täytevaahdosta
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tummasuklaatäyte:
4 liivatelehteä
½ täytevaahdosta
100 g tummaa suklaata (70 %)
3/4 dl vettä

Koristelu:
muutama pala tummaa- ja valkosuklaata

Valmista pohja. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja aseta reunakalvo kiertämään  vuoan reunan sisäpuolella. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Taputtele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteet.

Vatkaa ensin vispikerma vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon jugurtti. Jaa seos kahteen yhteen suureen osaan erillisiin kippoihin. 

Laita molempien täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen. (Huom! Molemmat liivatemäärät eri kulhoihin! :D ) Sulata molemmat suklaat varovasti mikrossa omissa kipoissaan. 

Valmista ensin valkosuklaatäyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Anna hetken aikaa jäähtyä, mikäli seos tuntuu kuumalta. Lisää täytevaahdon puolikkaaseen sula valkosuklaa ja liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valmista tummasuklaatäyte samalla tavalla. 

Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle noin 1 dl kerrallaan. Tällöin saat aikaan rengaskuvion kakkuun. Jatka niin kauan kunnes täytteet ovat loppu. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi tai mielellään yön ylitse.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastilalle. Koristele raastamalla tummaa- ja valkosuklaata kakun päälle.


Tää oli mun mielestä kiva tekniikka tehä kakku, vähän jotain erilaista kuin yleensä. :)


Hiukka tuo täytteen kaatotekniikka oli hakusessa, mutta loppua kohden pääsin siitäkin jyvälle. Mitä matalemmasta täytteen kaato, sitä kauniimpi ja siistimpi kuvioinnista tuli. Korkealta kaatamalla, täyte valui pohjaan saakka ja kuvion reunoista tuli epäselvät. 


Suklaata... nam nam! :)


Omaan makuun täyte oli ehkä hieman pliisu ja olisin kaivannut jotain lisämakua siihen. Mutta ei tämä nyt pahaa ollut, kovasti kakku vain hupeni lautaselta. :)


Tuun kyllä jatkossakin käyttämään tätä tekniikkaa täytteen kanssa. Kiitokset vain Kinuskikissalle hyvästä ideasta. :) Ensi kerralla voisin käyttää täytevaahdossa mansikkajugurttia vaniljan sijaan. Ehkä siitä tulis hyvää lisämakua täytteeseen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille