16. heinäkuuta 2014

SUKLAA-MANSIKKA RAITAKAKKU


Edellisen raitakakun innoittamana mun oli heti pakko kokeilla tehä samanlainen kakku hieman eri aineksilla. Tykkään mansikan ja suklaan yhdistelmästä, joten näinpä syntyi suklaa-mansikka raitakakku. :)

Tällä kertaa täytteiden kaataminen vuokaan onnistui paremmin ja sain nätimmät raidat aikaiseksi verratuuna edelliseen kakkuun. :)

Pohja:
200 g mansikkadominoita
50 g voita

Mansikkatäyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
1-2 tl vaniljasokeria
300 g mansikkajugurttia
120 g valkosuklaata (Panda)
½ dl vettä

Suklaatäyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
1-2 tl vaniljasokeria
300 g vaniljajugurttia
100 g tummaa leivontasuklaata (Pirkka)
3/4 dl vettä

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata

Valmistele 24 cm irtopohjavuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. 

Murskaa dominot pussissa kaulimen avulla ja sulata voi mikrossa. Lisää voi keksimurskan joukkoon ja sekoita. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteet.

Laita molempien täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen erillisiin kippoihin. Vatkaa molempien täytteiden kermat erillisissä kulhoissa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää toiseen vaahtoon vaniljajugurtti ja toiseen mansikkajugurtti, sekoita tasaiseksi. 

Sulata taas erillisissä astioissa suklaat varovasti mikrossa. Kuumenna sitten täytteiden vedet kiehuvaksi ja liuota liivatteet niihin. Tee ensin mansikkatäyte. Kaada mansikkakermavaahtoon sula valkosuklaa ja sitten liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Valmista suklaatäyte samalla tavalla. 

Kaada täytteitä vuorotellen vuokaan noin 1 dl kerrallaan kunnes täytteet ovat loppu. Laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. 
Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalastuilla. 


Nami nam, kakku maistui aivan  Pingviini jäätelöpuikoilta. :)


Tykkään kun kakuista tulee korkeita, tässä ainakin oli mielestäni hyvä korkeus. :)


Tuoreet mansikat ovat ihan parhaita! Harmi vain kun ne ovat vielä melko kalliita. :(


Tällä kertaa kakku oli enemmän omaan makuuni verrattuna edelliseen raitakakkuun. :)


Kuten oon varmaan sanonutkin aikaisemmin, että tykkään paksusta pohjasta näissä hyydykakuissa... niin tässä oli ehkä himpun verran liian ohut tuo pohja. Ehkä 250 g dominoita olisi ollut parempi määrä. Mutta nämähän ovat vain makuasioita. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille