Tämän sitruunaneliöiden reseptin bongasin viimeisimmästä Pirkka-lehdestä ja pakkohan sitä oli kokeilla, kun ohje kuulosti niin herkulliselta. :)
Pohja:
120 g voita
1½ dl fariinisokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte:
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
2-3 tl sitruunankuorta raastettuna
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita sitten murumaiseksi seokseksi.
Vuoraa noin 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla ja painele hieman yli puolet taikinasta vuoan pohjalle.
Pese sitruunat hyvin ja raasta niistä kuori. Purista sitten mehua tarvittava määrä. Sekoita raaste, mehu ja kondensoitu maito keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loppu pohjataikina täytteen päälle.
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivankokoisiksi paloiksi.
Neliöt olivat melko makeita tuon kondensoidun maidon ansiosta. Pieni pala riitti kyllä hyvin tyydyttämään makean nälän. :)
Tämä oli kyllä helppo ja nopea leivonnainen!
Tätä reseptiä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Mikäli ei niin välitä sitruunasta, sen voisi vaihtaa esimerkiksi vaikka appelsiiniin tai limeen. Hmm... tuo appelsiini kuulostaisi kyllä aika kivalta. Täytyypä laittaa korvan taaksi ja testata joskus! :)
Jäikö sulta tosta ohjeesta vehnäjauho mainitsematta :). Ovat tosi hyviä. Kokeiltu on!
VastaaPoistaJäikö sulta tosta ohjeesta vehnäjauho mainitsematta :). Ovat tosi hyviä. Kokeiltu on!
VastaaPoistaHupsista, niinpäs oli päässyt käymään! :D Oon varmaan niin innoissani kirjoittanut reseptiä, että unohin jauhot kokonaan. Lisäsin jauhot ohjeeseen, kiitos kun huomasit asian! :D
PoistaHei vaan. Ja minä olen innoissani kommentoinut huomioni oikein kahteen kertaan :)
VastaaPoista:D
Poista