11. huhtikuuta 2014

CHORIZOPIIRAKKA


Tämä oli kyllä hyvä suolainen piirakka sanon minä! :) Ohjeen bongasin töistä ja tämä on Valion sivuilta otettu resepti. Piirakan pohja oli maukas ja täyte oli todella helppo valmistaa. Oon joskus aikaisemminkin tehnyt chorizopiirakkaa, mutta vain vähän erilaisella ohjeella. Tämä resepti päätyy kyllä suosikkieni joukkoon. :)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl juustoraastetta
3/4 dl juoksevaa rasvaa
3/4 dl Mustapekka ruokakermaa

Täyte:
200 g chorizo-makkaraa
1 iso punainen paprika
1 iso purjo
1 rkl juoksevaa rasvaa
1 3/4 dl Mustapekka ruokakermaa
2 munaa
noin 2 ½ dl juustoraastetta

Aloita ensin valmistamalla täytettä. Leikkaa chorizo pieniksi paloiksi tai kuutioiksi. Pese ja silppua purjo ja pilko myös paprika. Paista ensin makkaroita kuumalla pannulla sen verran, että ne saavat hieman väriä. Laita syrjään jäähtymään ja kaada ylimääräinen rasva pois. Kuullota purjo ja paprika rasvassa, nosta myös sivuun jäähtymään.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele noin 26-28 cm piirakkavuoka huolellisesti. Tee pohja. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää joukkoon juokseva rasva ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes on saanut vähän väriä. 

Yhdistä sitten kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Voit halutessasi ripotella vielä hieman juustoraastetta pinnalle. Paista alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä ja herkuttele! :)


Slurps, hyvää oli! :D


Valion sivuilta löytyy kyllä paljon hyviä reseptejä - suosittelen käymään joskus heidän sivuillaan ja tutustumaan heidän reseptitarjontaan. :)


Chorizo maistui kivasti piirakassa ja toi myös vähän tulista makua mukanaan. Kyytipojaksi tälle piirakalle sopisi hyvin jokin raikas salaatti. Itse en sellaista jaksanut alkaa väsäämään ja hyvin piirakka upposi ilman salaattiakin. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille