24. maaliskuuta 2014

VANILJAINEN KAHVITUOREJUUSTOKAKKU


Jääkaapissa oli purkki kahvin makuista jugurttia, jonka parasta ennen- päiväys lähestyi kovaa kyytiä. Mietin hetken, mitä voisin leipoa jugurtista ja niinpä sen ympärille kehittyi idea kaapista löytyvistä aineksista. Lopputuloksena oli kahvituorejuustokakku vaniljatwistillä. :)

En halunnut tehdä perinteistä pyöreää kakkua tällä kertaa, vaan pengoin kaapin syövereistä säädettävän neliskulmaisen reunavuoan ja valmistin kakun siihen. :) Mitat taisivat olla jotain 25 x 22 cm. 

Pohja:
250 g keksejä (125 g digestive + 125 g vaniljakaurakeksejä)
4 tl kaakaokahvijauhetta (Pirkka)
noin 100 g voita

Täyte:
5 liivatetta
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kahvijugurttia
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl vahvaa kahvia

Koristelu:
1 nougat patukka
pehmeitä sokerihelmiä

Aloita laittamalla ensin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmistele sitten reunavuoka. Voitele vuoan sisäreunat ja tomusokeroi ne siistimmän reunan aikaansaamiseksi. Ota esille esimerkikis iso leukkuulauta, laita siihen leivinpaperiarkki ja aseta valmisteltu reunavuoka sen päälle. Huom! Keitä myös kahvia valmiiksi heti alkuvaiheessa. :) 

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja lisää joukkoon kaakaokahvijauhe. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimurskan joukkoon. Taputtele seos kevyesti vuokaan ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteet.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kahvijugurtti, sekoita hyvin keskenään. Otaa kuumaa kahvia ja liuota pehmeät liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaikseki. Anna hyytyä jääkapissa 3-4 tuntia tai mielellään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta varovasti. Halutessasi voit jättää kakun tähän muotoon tai leikata sen leivospaloihin, kuten itse tein. :) Leikkasin kakun 15 palaan. Koristela varten sulata nougat mikrossa. Tee leivinpaperista pieni pursotuspussi ja laita sula nougat siihen. Leikkaa kärjestä pieni pala pois ja spritsaa raidat ja muut koristeet leivosten päälle. Laitoin vielä myös noita pehmeitä koristehelmiä nougat pallojen päälle. :) Anna koristeiden hieman jähmettyä jääpissa ja sitten ei muuta kuin kahvi porisemaan ja herkuttelemaan! :)


Ylhäällä kuvaa, miltä kakku näytti leikkaamisen jälkeen ennen mitään koristeluja. :)


Hmmm.... :)


Mielestäni tämä oli juuri oiva koko leivoksille, hyvin jaksoi syödän palan kahvin kanssa. :)



Tämä juustokakku oli maultaan ehkä hieman liian pliisu omaan makuuni. Olisin kaivannut tuohon täytteeseen vielä enemmän jotain makua. :) Pohja oli kyllä hyvä ja siinä tuli kivasti esille käyttämäni kaakaokahvijauhe. Huomasin kylläkin, että päivän parin jälkeen kakun oltua jääkaapissa, täyte maistui huomattavasti paremmalta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille