5. kesäkuuta 2013

RAPARPERIKIISSELI


Raparperiteema senkuin jatkuu! :) Sain työkaveriltani tuossa jokin aika sitten ison kasan raparperia ja mieleeni tuli heti tehdä niistä kiisseliä. Tämä olikin ihka ensimmäinen kerta kun tein itse kiisseliä, jotenkin ei ole ennen vain tullut tehtyä. Olen aina pitänyt kiisselin valmistusta työläänä mutta eihän se sitä ole, ei TODELLAKAAN. :D
 
Halusin kiisselistä vähän "juhlavampaa", joten vatkasin pari desiä kermaa vaahdoksi ja pursotin sitä annoksen päälle. Kermavaahto ja kiisseli sopivat erityisen hyvin yhteen. :)
 
Kiisseli:
noin 5 dl pilkottua raparperia
1 l vettä
1 dl sokeria
(mansikkakeittoa mielen mukaan)
 
Suurus:
1 dl kylmää vettä
noin 4-5 rkl perunajauhoja
 
Koristelu:
kermavaahtoa

Pese, kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja raparperipalat. Keitä noin 10 minuuttia. Jotta sain keitosta punaisen väristä, lisäsin joukkoon valmista mansikkakeittoa muutaman lorauksen. :) Raparperit voi myös keittää esim. mansikkamehussa veden sijaan tai lisätä vaikka kokonaisia mansikoita kiisseliin raparperien rinnalle. Kuinka itse vain haluaa, variaatioita kyllä löytyy moneen eri makuun. :)
 
Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot ja vesi keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana raparperien joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa kerran ja ota kattila levyltä. Kiisseli on valmista! :) 

Mikäli haluat koristella kiisseelin kermavaahdolla, tee se juuri enne kiisselin syömistä. Itse pursotin pienen nokareen kermavaahtoa kiissen päälle. Nam! :)



 
Raparperikiisseli sopii mainiosti kevyeksi jälkiruuaksi tai muuten vain herkutteluun! :)

 
Ehkäpä nyt tulee itsekin tehtyä näitä kiisseleitä useammin kun huomasin ettei sen tekeminen ollutkaan niin vaikeeta kuin olin alunperin kuvitellut. :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille