5. lokakuuta 2012

MASUKAKKU

 





Taidan aloittaa ensimmäisen reseptipostaukseni tällaisella masukakulla. Sain toteuttaa tämän kakun kaverini baby shower yllätyskutsuille noin kuukausi sitten. Pähkäilin kauan mitä kivaa voisin leipoa kutsuille ja sitten sain tämän kakkuidean pyörittyäni jonkin aikaa netissä vauvakutsuaiheisilla sivuilla. Seuraavien vaiheiden kautta kakku syntyi;

 POHJA

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Näillä aines määrillä syntyi kaksi levykakkupohjaa. Ensiksi vatkattiin munat ja sokerit sellaiseksi vaahdoksi, että vatkaimella valutettu kuvio jäi hetkeksi vaahdon pinnalle. Seuraavaksi sekoitettiin kuivat aineet keskenään ja siivilöitiin ne vaahdon joukkoon pienissä erissä nuolijalla sekoittaen.
Puolet tehdystä kakkumassasta kaadettiin uuninpellille ja paistettiin 200 asteisen uunin keskitasolla noin 6-8 minuuuttia. Muistaakseni taisin pitää pohjaa uunissa vähän vajaa 10 minuuttia. Valmis pohja kumottiin sokeroidun leivinpaperin päälle ja poistettiin leivinpaperi pohjan päältä. Samalla tavalla valmistettiin myös lopusta takinasta toinen levykakkupohja. Pohjien annettiin jäähtyä rauhassa.


VANILJAKAKKUMOUSSE
 
1    pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2    dl maitoa
1½ dl kermaa

Vaniljamousse valmistettiin pussin ohjeen mukaan käyttäen valmistukseen maitoa ja kermaa.


MUSTIKKATUOREJUUSTOTÄYTE

2½  dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)
noin 1/2 dl vaniljakreenijauhetta
noin puolipussia pakastemustikoita (100g)


Ensiksi vatkattiin mansikkakerma vaahdoksia ja lisättiin tuorejuusto joukkoon vatkaimella sekoittaen. Tämän jälkeen maustettiin seos vaniljasokerilla. En muista käytinkö tässä myös jonkin verran tavallista sokeria. Hyvin mahdollista, mutta en millään muista käytinkö sokeria vai en. :) Lopuksi lisättiin vaniljakreenijauhe ja mustikat. Täytteiden annettiin olla hetken jääkapissa ennen kakun täyttämistä.

KOSTUTUS
 
Noin 2 dl Pirkan kuuden hedelmän mehua


                             KAKUN KOKOAMINEN ,TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU

Muotonsa tämä kakku sai siitä että kakun tissit koottiin kahteen jälkiruokakulhoon ja maha noin 2 litran muovikulhoon. Jälkiruoka- ja muovikulhoja apuna käyttäen jäähtyneistä pohjista leikattiin sopivan kokoiset palat.

Ennen kakun kokoamista, kulhonsisäpinnat päällystettiin kelmulla. Ensimmäinen pohjapala asetettiin kulhon pohjalle ja kostutettiin hedelmämehulla. Pohjan päälle laitettiin kerros vaniljakakkunoussea ja tämän päälle vielä kerros mustikkatäytettä. Näin jatkettiin kunnos kulhot tulivat täyteen ja niiden annettiin kostua yön yli jääkaapissa.

Seuraavaa päivänä kakut kumottiin kulhoista tarjouluvadille ja päällystettiin voikreemillä. Voikreemi voitelun jälkeen kakun annettiin olla jonkin aikaa jääkapissa.




Koristelussa käytettiin pääasiassa vaahtokarkkimassaa ja jonkin verran marsipaania. Koristelu aloitettiin rinnan iho-osasta. Juuri ihon väristä massaa ei siihen hätään ollut, mutta sitä saatiin sekoittamalla vaaleanpunaista ja valkoista marsipaania keskenään. Tämän jälkeen päällystettin tissit valkoisella massalla ja tämän jälkeen tehtiin mahalle hame, jonka alaosaan tehtiin rypytystä. Lopuksi valmistettiin hameen kaulusreunat ja rusetti suklaan makuisesta karkkimassasta sekä myös hametta koristavat siniset ja lilat pallot vaniljan makuisesta vaahtokarkkimassasta. Voíla ja kakku oli valmis!

Aikaa kakun valmistamiseen kului aika paljon, mutta prosessi oli hauska ja lopputulokseenkin olin todella tyytyväinen. Ja mikä tärkeintä baby shower juhlien sankari oli oikein iloinen ja otettu kakusta. :)




 

2 kommenttia:

  1. Aivan upea masukakku! Varmasti mahtava yllätys Kaisalle. :) Voin vaan kuvitella kuinka hyvältä on maistunu, mutta miten ihmeessä tuosta ees raaskii leikata sen ekan palasen..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaisa päivänsankarina sai lohkaista ekan palasen. Ja muistaakseni hänkin päivitteli samaa ettei ois raaskinnut leikata kakkua. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille