12. lokakuuta 2012

PINKKI KISSAKAKKU




Eilen sain sitten väännettyä tämän vaaleanpunaisen kissakakun valmiiksi. Kakun värimaailma on tosin erilainen mitä olin suunnittellut. Muistin ihan että mulla olisi ollut valkoista karkkimassaa niin paljon että olisin voinut sillä päällystää kakun mutta toisin kävi. Valkoista massa oli jäjellä vain pieni pala ja se riitti juuri  ja juuri alareunan nauhakoristeeseen. Täten kakun vallitsevaksi väriksi tuli pinkki, kun sitä väriä sattui kaapissa olemaan kokonainen paketti. :)
 
Kakun täytteitä en oikeastaan suunnitellut  etukäteen juuri yhtään. Ajattelin laittaa vain kaikkia mitä kaapista sattui löytymään sillä hetkellä. (Olin niin laiska etten jaksanut lähteä kauppaan) :)
 
Näillä aineksilla ja ohjeilla kakku valmistui;
 
POHJA
 
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
Ensiksi valmistettiin yllä olevista aineksista normaali levykakku pohja ja paistettiin sitä 200 asteissa uunissa noin 10 minuuttia. Pohja sai ensiksi jäähtyä kunnolla ennen kuin siitä alettiin leikellä palasia.
 
TÄYTE
 
1 prk mango pilttiä
2 banaania
2½ dl vispikermaa
vaniljasokeria
tomusokeria
1 pss vaniljajauhetta (Blå band)
noin 1-2 dl maitoa
Wiltonin roosan punaista pastaväriä
 
 + kostutukseen vaniljamaitoa
 
Jäähtyneestä pohjasta leikkattiin pyöreän irtopohjavuoan avulla kolme palaa ja kakku koottin tähän samaiseen vuokaan. Ennen kakun kokoamista vuoka vuorattiin kelmulla kauttaaltaan.
 
Vaniljajauhe sekoitettiin maidon kanssa tasaiseksi tahnaksi. Tämän jälkeen vispattiin kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja maustettiin vanilja- ja tomusokerilla. Kerma ja vaniljajauhetahna yhdistettiin tasaiseksi seokseksi ja lopuksi täyte värjättiin punaiseksi. Väriä ei tarvinnut laittaa montaa tippaa jotta saatiin ihana vaalean punainen väriä täytteeseen.
 
Ensimmäisen pala kostutettiin vaniljamaidolla, levitettiin päälle mango pilttiä, muussattua banaania ja punaista kerma täytettä. Näin koottiin kaikki välit. Kakun annettiin olla jääkappissa muutaman tunnin ennen seuraavia työvaiheita.
 
Ennen koristelua kakku päällystettiin sokeri/voikreemillä. Koristelussa käytettiin vaaleanpunaista, valkoista ja mustaa karkkimassaa. Punaisesta  massasta kaulittiin iso tasainen pyöreä levy, joka asetettiin kakun päälle ja silotettiin rypyt ym epätasaisuudet pois. Valkoisesta massasta leikattiin pitkä nauha, joka asetettiin kakun alareunaan. Mustasta massasta valmistettiin vielä muutamat kissantassut kiertämään kakun alareunaa. Kakun pääkoristeiksi tulivat aikaisemmin valmistetut kissa ja hiiri marsipaanikoristeet.



 
 


Hyvää oli kakku ja se maistui ihanasti vaniljalle ja baanin sekoitukselle. Ei yhtään hullumpaa! :)

                                NAMSKIS!

2 kommenttia:

  1. Ihaaaaaaana! :D Kakun kissa on aivan meidän Lyylin oloinen. Koska Lyyli on exotic -rotuinen, sen häntäkin on tuollainen melko lyhyt ja paksu. Laitoin tämän uskomattoman söpön kakun valokuvan mieheni sivulle Faceen onnentoivutusten kera, kun tänään on hänen synttärinsä. :) Tallensin tietenkin ohjeen itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaaa, kiva kuulla että kuvasta oli iloa teille molemmille! :) Olen itsekin kauan ihastellut juuri noita exotic- kissoja, ne on niin söpöjä! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille