4. tammikuuta 2019

JOULUN SUKLAA-PUOLUKKAKAKKU



Nyt vasta sain päivitettyä tämän kakun tänne blogiin. :D Kakku on valmistetty ja syöty jouluna muiden herkkujen lomassa. Pitäähän sitä aina jouluna kakkau olla pöydässä vaikka kuinka tarjolla olisi suklaata, torttuja ja muita herkkuja. Niinpä päätin valmistaa suklaisen pohjan ja väliin herkullista puolukka-mascarponemoussea. Lurps! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa 
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
200 g puolukoita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
1 dl sokeria
4-5 rkl vaniljakreemijauhetta

+70 g valkosuklaata rouhittuna

Koristelu:
pipareita
marenkeja 
marjoja
suklaarouhetta
sokeritähtiä

Valmista pohja. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja ja reunat. Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy - sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi kiehauta vesi ja lisää massaan koko ajan sekoittaen. Sekoita massaa vielä muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Vaahdota vaniljakerma ja sekoita joukkoon mascarpone je sokeri. Kaada joukkoon puolukkasose ja lisää sokeria oman maun mukaan. Rouhi valkosuklaa. 

Täytä kakku paistovuokaan ja tee tarvittaessa leivinpaperista korkeammat reunat. Itse en tällä kertaa kostuttanut pohjaa mutta sen voi halutessaan tehdä esim. vaniljasokerimaidolla. Jaa täyte ja valkosuklaarouhe tasaisesti kakun molempiin väleihin. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Levitä reunoilta pursuavaa täytettä kakun reunoille ja päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 
         

Tässä oli taas oikein toimiva makukombo; suklaapohja ja puolukkamousse. Nam! :)


Laiskuus iski koristelu vaiheessa päälle ja en jaksanut alkaa valmistaa kakulle erillistä kuorrutetta. Hyvinhän se meni tuolla täytteelläkin kuorrutettuna. :D:D


Pitihän sitä myös pöydässä olla torttuja! Kokeilin nyt vasta ensimmäistä kertaa taitella torttuja tuolla hiutale-tyylillä ja kivan näköisiä kyllä tuli. :)


Siinähän ne mun joulukatit komeilee! ♥♥ Yritin kovasti saada heistä yhteiskuvaa kuusen edessä mutta eihän siitä mitään tullut. Nämä olivat parhaimmat kuvat mitä sillä hetkellä sain kaveruksista napattua. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille