1. lokakuuta 2018

VANILJA-PUOLUKKAPIIRAKKA



Mikä olisikaan parempaa yhdessä kuin makoisa vanilja ja kirpasakan hapan puolukka. Tähän vielä lisättynä herkullista kinuskikastiketta... Aah että! :)

Ohjeen tälle herkulliselle piirakalle otin Valion nettisivuilta. Luotan kyllä monesti Valion resepteihin, sillä ne on yleensä aina takuuvarman hyviä. :) 

Piirakka on tehty noin 25 cm vuoalla. 

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk (á 200 g) Valion vaniljarahkaa
1 muna
½ dl sokeria
1½ dl puolukoita


Ota esille piirakkavuoka ja voitele se hyvin. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin. Painele valmis pohjamassa vuoan pohjalle.

Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Levitä seos vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukat. 

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja nauti esimerkiksi kinuskikastikkeen tai jäätelön kera. :)


Ai että kun oli herkullista! Lurps... :D


Tästä tuli oikein syksyinen piirakka. Jos ei niin puolukoista tykkää niin ne voi vallan mainiosti korvata esimerkiksi vadelmilla tai mustikoilla. Toimivat aivan yhtä hyvin! :)

Palakuvan umohdin aivan tyystin ottaa piirakasta. Laitoin aina palan päälle kunnon annoksen kinuskikastiketta ja se täydensin loistavasti piirkan makua ja tasapainotti happimia puolukoita. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille