1. toukokuuta 2018

VAPUN SOKERIMUNKIT



Hauskaa vappua kaikille!! :) Näin se on taas vuosi vierähtänyt ja ollaan saatu juhlia vappua. Oma vapun juhlinta on tosin hieman muuttunut viime vuosista eikä enää oikein jaksa juhlia kuten ennen vanhaan. Eilenkin taisin nukahtaa sohvalla jo joskus ysin jälkeen! :D:D

Tänä vuonna vapun kunniaksi leivoin aivan tavallisia sokerimunkkeja. Ne vain on niin parhaita! :)

Munkkeja ohjeella tuli 17 kpl ja niiden raakapaino on noin 50 g.

Munkkitaikina:
2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

+ noin 9 dl rypsiöljyä paistoon
+ hienosokeria sokerointiin

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita sekaisin. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja hiljalleen ja jatka vaivaamista kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä voi mukaan ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. 

Vaivaa noussut taikina tasaiseksi pötköksi leivonta-alustalle. Leikkaa pötköstä noin 50 g paloja ja pyörittele ne palloiksi. Anna nousta liinan alla. 

Lämmitä öljy kattilassa 170-180 asteeseen. Jos omistat digitaalisen lämpömittarin, niin sillä on hyvä seurata öljyn lämpötilaa. 

Ota kohonnut taikinapallo, tee sen keskelle sormilla reikä ja pudota se varovasti kuumaan öljyyn. Paista 2-3 munkkia kerralla. Paista noin 2-3 minuuttia per puoli riippuen munkin koosta. Nosta paistunut munkki reikäkauhalla paperin päälle hetkeksi, jotta suurin ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Sokeroi munkit heti hienossa sokerissa.


Sokeria näistä munkeista ei ainakaan puutu! :D


Aijai, kyllä vastapaistetut munkit ovat sitten vain NIIN herkullisia! :)


Kyllä se vain niin on, että vappuun kuuluvat nämä perinteiset sokerimunkit. 
Siitä ei pääse yli eikä ympäri. :D



2 kommenttia:

  1. Vappua ei tosiaankaan tule ilman munkkeja ♥ Ihanan näköisiä nämä! Ja sokeria on just täydellisen paljon, sitä pitää olla niin paljon kuin vaan saa munkkiin tarttumaan!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito! :) Totta puhut, mitä enemmän sokeria sen parempia! :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille