1. toukokuuta 2018

VAPUN BANAANI-SUKLAADONITSIT


Halusin vielä sokerimunkkien rinnalle tehdä pienen satsin näitä herkullisia banaani-suklaadonitseja. Aluperäisen reseptin bongasin Kanelitytön kakkuparatiisi-blogista ja hieman muuntelin ohjetta, että sain tehtyä pienemmän satsin donitseja. :) Nämä olivat herkullisia! :)

Muokatulla reseptillä tulee 7 kappaletta donitseja.

Taikina:
1 kypsä banaani
50 g voita sulatettuna
½ dl sokeria
1 muna
vähän reilu 2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:
noin 100 g maitosuklaata

Koristelu:
pistaasipähkinöitä

Ota esille donitsipelti ja voitele/sprayaa seitsemän donitsikoloa. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Muussaa banaani kulhossa ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voi. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä keskenään loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi massa vuokiin tai laita massa pursotuspussiin ja pursota massa koloihin. 

Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Irrota donitsit heti vuoasta kippaamalla ne leivinpaperin päälle. Jäähdytä.

Koristelua varten rouhi pistaasipähkinöitä pienemmiksi puukolla. Sulata suklaa mikrossa. Dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele päälle pähkinämurua. Valmista tuli! :) 


Nam! Nämä maistuivat ihanasti banaanilta ja kanelilta. :)


Maitosuklaakuorrute sopiva loistavasti donitsien makumaailmaan. :)


Kyllä näillä kelpaa juhlia vappua! :)



2 kommenttia:

  1. Nää on kyllä niin ihanan näköisiä! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! ❤️ Tuolla sun banaanidonitsireseptillä tuli kyllä kertakaikkisen herkullisia donitseja. Nam! 😋

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille