4. toukokuuta 2018

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU



Tämä sitruunainen kakku lakritsipohjalla oli aivan uusi tuttavuus mulle. Tai oikeastaan vain tuo pohja oli uusi kokeilu ja täyte oli tuttu, turvallinen ja herkulliseksi todettu sitruuna-jukurttitäyte. :) 

Olin joskus kauan aikaa sitten kampaajalla ollessani ottanut kännykällä kuvan lehdessä olevasta kakkureseptistä, jossa oli tällainen lakritsipohja. En muista mikä lehti oli kyseessä, kun sitä ei kuvasta käynyt ilmi. :) Joka tapauksessa... Selaillessani kännykän kuvia, resepti tuli vastaan ja päätin kokeilla tuota ihanalta kuulostaa lakupohjaa ja sen kaveriksi tein tuon sitruuna-jukurttitäytteen. Namskis! :)

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla. 

Pohja:
3½ patukkaa Pandan lakritsifudgea tai 5 kpl Kick-patukkaa
½ dl kuohukermaa
70 g voita
1 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 muna

Täyte:
3 liivatetta
200 g turkkilaista jukurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
erilaisia lakukarkkeja

Valmista pohja hyvissä ajoin, että se kerkeää kunnolla jäähtyä ennen täytteen tekoa. Ota esille vuoka, pingota pohjalle ja sisäreunaan leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kattilaan pilkotut lakupatukat, kerma ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes laku ja voi on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Lisää joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon jauhot ja viimeiseksi muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja vältä turhaa sekoittamista. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä.

Aseta jäähtynyt pohja saman paistovuoan pohjalle. Muista laittaa vuoan pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan mahdollinen reunakalvo. 

Valmista sitruunatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään jukurtti, tuorejuusto, sokerit ja raastettu sitruunankuori. Purista sitruunoista mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana jukurtti-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna mielellään hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele erilaisilla lakukarkeille oman mielen mukaan. Valmista! :)


Voi että kun tuo pohjamassa maistui tekovaiheessa hyvältä. 
Meinasin syödä koko massan ennen paistoa! :D


Tästä ei voi muuta todeta kuin, että lakritsi ja sitruuna sopivat aivan loistavasti yhteen. :)


Pohja oli ihanan pehmeä ja ehkä jopa hieman browniemainen. 
Erittäin hyvä koostumukseltaan ja ennen kaikkea maultaan. :D


Nam nam, hyvää oli! :)


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin silkkisen pehmoiselta. Sitruunat ja laku, molemmat herkkuja! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Sitruunan ja lakun ystävänä voin sanoa että tämä oli oikein herkullista kakkua. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille