18. toukokuuta 2018

ÄITIENPÄIVÄKAKKU


Tänä vuonna leivoin äitilleni tämmöisen hempeän vaaleanpunaisen kakun, joka piti sisällään herkullisen fariinisokeripohjan ja täytteinä valkosuklaa- ja punaherukkamousset. Kuorrutteena toimi vaniljainen tuorejuustokreemi hieman mascarponella höystettynä. :) 

Kuorrute ei mennyt tällä kertaa aivan nappiin. :/ Mulla sattui olla kaapissa vaaleanpunaisen Candy Meltsin jämät niin käytin ne siihen. Laitoin kuorrutteen liian kuumana ja juoksevana kakun päälle, niin sehän vain valui reunoja pitkin kakun päältä pois. :D Ei saisi olla liian hätäinen! :) Muuten olin kyllä tyytyväinen kakun makuun ja ulkonäköön. Aidot ruusut toivat hieman luksusta koristeluun. <3

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Kostutus:
maitoa vaniljasokerilla maustettuna

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Punaherukkatäyte:
180 g punaherukoita
½-1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Tuorejuustokreemi:
113 g pehmeää voita
2,25 dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 tl maitoa
200 g tuorejuustoa
100 g mascarponea
(+ pinkkiä pastaväriä)

Koristelu:
100 g candy meltsejä (vaal.pun)
½ dl kermaa

+ aitoja ruusuja/valkosuklaata/sokerihelmiä

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja + reunat ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sulata voi mikrossa. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, sula voi ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uuni keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunneks kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa varovasti ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa, sekoita ja lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kokoa kakku paistovuokaan (laita leivinpaperista korkeat reunat) ja kostuta täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Kaada valmis valkosuklaatäyte kakun toiseen väliin. 

Valmista punaherukkatäyte. Jos käytät pakasteherukoita niin sulata ne ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon haluttu määrä sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Kaada täytteeseen herukkasose - sekoita varovasti sekaisin. Lopuksi lisää vaniljakreemijauhetta sen verran että saat täytteestä sopivan paksua. Kaada valmis täyte kakun toiseen väliin. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Valmista kreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri ja vaahdota seos mahdollisimman kuohkeaksi. Sekoita huoneenlämpöien maito joukkoon. Notkista erillisessä kipossa huoneenlämpöiset juustot ja sekoita hyvin kreemin joukkoon. 

Irrota hyytynyt kakku vuaosta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaa kreemillä . Halutessasi voit sipaista pinkkiä pastavärä kakun reunaan ja levittää sitä raidoiksi paletin avulla.  Anna kakun pinnan hieman jähmettyä jääkaapissa. Pinnasta ei tule niin kova kuin normaalia voikreemiä käyttämällä. :) 

Valmista valuva kuorrute candy meltseistä. Pilko candy meltsit pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kerma ja kaada palojen päälle. Sekoittele kunnes palat on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Anna jäähtyä ja jähmettyä jonkin aikaa kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Kaada kakun päälle niin, että sitä lähtee valumaan reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja koristele lopuksi kukilla ja muilla koristeilla. Ruusujen varret kannattaa peittää huolellisesti kelmulla tai foliolla. Tai voit käyttää mös valmiita kukkapiikkejä. 


Hempeä vaaleanpunainen herkkukakku. <3


Vähän harmitti kun tuo valuma meni pilalle. Se lähti myös tolleen ihmeellisesti "lainehtimaan" kakun päällä. Onneksi maku oli kuitenkin hyvä! :)


Tykkäsin kyllä todella paljon noista aidoista ruusuista koristeina. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille