24. huhtikuuta 2018

VALKOSUKLAA-SUOLAPÄHKINÄKEKSITNyt on taas tullut jokin innostus leipoa erilaisia keksejä pitkästä aikaa. Olin jo aivan unohtanut kuinka hyviltä keksit maistuvatkaan kahvikupposen kera. :)

Tällä kertaa halusin kekseissä käyttää itselle niin rakasta raaka-ainetta eli valkosuklaata. :D Halusin myös sen kaveriksi jotain muutakin ja niinpä päädyin käyttämään suolapähkinöitä, kun niitä sattui olemaan sopiva määrä pussin pohjalla. Suolaiset pähkinät ja makea valkosuklaa olivat kyllä todella herkullinen yhdistelmä. Nam! :)

Ohjeella tulee noin 12-15 kappaletta keksejä riippuen koosta. Omat keksit painoivat raakoina 40 g. 

Massa:
125 g pehmeää voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
145 g valkosuklaata rouhittuna
35 g suolapähkinöitä rouhittuna 

Ota voi jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta se kerkeää pehmetä kunnolla. Rouhi suklaa ja pähkinät puukolla pienemmiksi paloiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Mittaa kulhoon pehmeä voi ja sokerit - vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä kaikki loput aineet keskenään. Lisää massan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Ota massasta 40 g painavia paloja, pyörittele palloiksi, aseta pellille jättäen hyvin leviämisvaraa ja litistä pallot lättänöiksi. 

Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Tarkkaile etteivät keksit paistu yli, niiden ei tarvitse saada hirveästi väriä pintaan. Vähennä paistoaikaa tilanteen mukaan. Keksien kuuluukin jäädä ehkä vähän raa'aksi, niin ne pysyvät pehmeinä ja mehevinä. Siirrä keksit pelliltä pöydälle leivinpaperin päälle jäähtymään. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Ai että kun nämä olivat herkullisia! :)


Keksit olivat ihanan pehmeitä ja maistuivat kivasti suolaiselta ja makealta samaan aikaan. Nam! :)


Näitä keksejä tulee varmasi tehtyä toistekin, sillä nämä olivat niin helppoja ja nopeita valmistaa. 
Ei siinä kerennyt edes kissaa sanoa kun keksit olivat jo pöydällä jäähtymässä. :D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille