23. maaliskuuta 2018

MINTTUSUKLAAKAKKU



Nyt on ollut viime aikoina niin hirveen suosittuja ne kaiken maailman numero/kirjain keksikakut. Tuntuu että joka paikassa törmää niiden kuviin! Pitihän sitä sitten itekin tehä vähän saman tyylinen kaakku. :D:D

Tässä kakussa pohjana toimii Valion sivuilta napattu mokkapalojen pohja. En halunnut tehdä keksipohjaa, mitä noissa kakuissa on pääosin käytetty, vaan halusin kakkuun pehmeän pohjan. Täytteen mauksi valikoitu ihana minttusuklaa, kun mulla sattui kaapissa olemaan uutukaista Pätkis suklaalevyä. Aika hyvän makuinen kakku tästä tuli! En ole ihan mikään hirveä minttusuklaan ystävä, mutta tässä kakussa maku toimi hyvin mielestäni ja tykkäsin kyllä. :)

Kakku on leikattu muotoonsa tavallisten ruokalautasten avulla pellin kokoisesta pohjasta. :)

Pohja:
4 munaa
2½ dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Kostutus: suklaan makuista kahvijuomaa

Minttusuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
50 g maitosuklaata
1 kpl Pätkis-suklaalevy

Koristelu:
erilaisia suklaakarkkeja ja -keksejä
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta

Aloita valmistamalla pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja ota esille uunipelti + paperoi se. 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja yhdistä se maidon kanssa. Yhdistä keskenään kuivat aineet. 

Sekoita muna-sokerivaahtoon varovasti voi-maitoseos. Sihtaa mukaan kuivat aineet ja sekoita nuolijalla varovasti sekaisin. 

Kaada valmis massa pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi samankokoista rinkulaa ja leikkaa niiden keskeltä pieni ympyrän mallinen pala pois. 

Valmista täyte. Sulata suklaat varovasti mikrossa samassa kipossa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaaseos ja sekoita hyvin sekaisin. 

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Laita pohja alustalle, kostuta kahvijuomalla. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla. Pursota täyte pohjan päälle. Aseta kansi päälle ja kostuta. Pursota vielä täytettä kannen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Valmista! :)


En sit keksinyt tuossa leivontatilanteessa mitään hyvää kirjainta tai numero, niin päädyin sitten vain tekemään ihan ympyrän muotoisen kakun. Ihan kiva tuostakin tuli! :)


Kakku oli kivasti minttusuklaan makuinen ja tykkäsin kyllä. 
Kahvijuomakin sopi hyvin kostukkeeksi kakkuun. Lurps! :)


Tulipahan nyt itsekin kokeiltua tällaista kakkua! Saahan näistä todella kivan näköisiä juuri tekemällä eri muotoisia pohjia ja koristeluja muuttamalla. Kesäisen version tästä tekisin ehdottomasti vaaleasta kakkupohjasta, jotain raikasta täytettä ja ehdottomasti paljon tuoreita mansikoita koristeeksi. :D


<3


4 kommenttia:

  1. Noita kirjain- ja numerokakkuja on tosiaan kaikki paikat täynnä :D Ja aivan ihaniahan ne ovat, niinkuin tämä sunkin tekemäsi ♥ Mä ajattelin kanssa, että jos joskus teen niin haluan siihen ihan kakkupohjan keksipohjan sijaan. Ihanasti olet koristellutkin tämän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä sitä keksipohjaakin täytyy varmaan joskus kokeilla mutta itse tykkään enemmän pehmeistä kakkupohjasta tämän tyylisissä kakuissa. :)

      Poista
  2. Onko kakku parempi samana päivänä tehtynä? Vai voiko tehdä jo edellisenä päivänä? Entä koristelu milloin hyvä tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Mutta jos aivan oikein muistan niin tuo täyte vähän ikään kuin kuivahti yön aikana jääkaapissa. Että siinä mielessä ehkä parempi tehdä samana päivänä kuin syödään. Kostuttaa vain silloin kunnolla pohjaa. 🙂 Koristelu kannattaa myös tehdä syöntipäivänä niin kaikki koristeet pysyvät hyvinä. Monesti tuon täyte/kuorrute pehmentää koristeita. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille