2. helmikuuta 2018

KAHDEN KERROKSEN JUUSTOKAKKU PORKKANAKAKKUPOHJALLA



Nyt en voi sanoa muuta kuin että NAM! :) Kävin tuossa jokin aika sitten kaupungilla kahvilla ja kakkupalalla eräässä kahvilassa ja maistoin siellä aivan törkeän herkullista kakkua. Kakussa oli porkkanakakupohja, välissä uunissa paistettu juustokakkutäyte ja päällä vielä hyydytetty juustokakkutäyte. Kakku oli niin hyvää että se aivan suli suussani! :) 

Päätin siltä istumalta, että mun on pakko kokeilla jäljitellä kakkua kotona. Tällainen kakku siitä sitten syntyi ja voin sanoa että ei huono ollenkaan. :D Pientä viilaamista resepti vielä hieman kaipaa mutta oli jo todella hyvää ja makukin oli todella lähellä kahvilassa syömääni kakkua. :D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
noin 150 g porkkanaa raastettuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
120 g voita sulatettuna
½ dl appelsiinimehua
3 rkl vaahterasiirappia

Uunijuustokkakkutäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Hyydytettyjuustokakkutäyte:
500 g mascarponea
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 liivatetta
½ dl appelsiinimehua

Koristelu:
mantelirouhetta
pistaasipähkinöitä
pensasmustikoita

Kakun teko kannattaa aloittaa valmistalla kokoamista edeltävänä päivä kakkupohja ja uunissa paistettava täyte. 

Paista porkkanakakkupohja. Ota esille 20 cm vuoka ja leivinpaperoi sen pohja ja reunat. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sulata voi mikrossa. Sekoita munasokerivaahdon joukkoon kuivat aineet, sulatettu voi, appelsiinimehu ja vaahterasiirappi. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja sekoita varovasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, noin 35-45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohja.

Valmista sitten uunissa paistettava täyte. Ota esille 20 cm vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Notkista tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Sekoita joukkon munat yksitellen, mutta vältä turhaa vatkaamista. Lisää lopuksi mukaan maissitärkkelys ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista 160 asteessa, uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttita tai kunnes täyte "hytisee" vähän keskeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä yöksi jääkaappiin. 

Kokoa kakku seuraavana päivänä. Ota esille korkeareunainen 20 cm vuoka tai tee normivuoalle korkeat reunat leivinpaperista. Voit halutessasi laittaa reunakalvon vuoan sisäreunaan. Aseta pohjalle porkkanakakkupohja ja nosta varovasti tämän päälle paistettu täyte. 

Valmista sitten hyydytettävä täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään kaikki tuorejuustot. Kuumenna appelsiinimehusta noin 2 rkl kiehuvaksi ja liuita liivatteet siihen. Kaada lopun appelsiinimehun joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä täyte vuokaan paistetun täytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa yön yli tai noin nelisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Voit halutessasi paletilla tasoittaa kakun reunaa mikäli se ei ole tasainen. Koristele mantelirouheella, pistaasipähkinöillä ja pensasmustikoilla. Sitten vain herkuttelemaan! :D


Oi että -  tämä oli vain niin herkkua! 
Aika tuhtia tavaraa että pienikin pala riitti aivan hyvin kahvin kyytipojaksi. :D


Alkupäisessä kakussa makuna oli lime mutta itse halusin tehdä tästä appelsiinin makuista. 
Sopi aika hyvin tähän kyllä omasta mielestäni. :D


Kakusta tuli todella korkea ja täten näyttävän näköinen. :)


Hieman kyllä tekisin tuosta pohjasta matalemman ja myös tuo hyydytettäväkerros saisi olla hitusen ohkasempi. Sitten kerrokset ja maut olisivat täydellisesti tasapainossa. :)


Olen kyllä aivan satavarma että tätä kakkua tulen tekemään vielä toistekin! 

Sen verran herkkua tämä oli. :D



Appelsiinin tilalla tässä kakussa voisi aivan hyvin käyttää juuri tuota limeä tai vaikka sitten sitruunaa. Makuja muuntelemalla kakusta saa heti aivan erilaisen makumaailmaltaan. :)



2 kommenttia:

  1. Tulin vielä tännekkin tätä ihastelemaan :D Tässä on kyllä just kaikki elementit ihan täydelliseen kakkuun! Ihanaa myös että on niin monta erilaista rakennetta. Ja ulkonäöltään niin hyvän näköinen, NAM! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos paljon! 🙂 Pientä hienosäätöä tämä resepti tosiaan vielä vaatii mut hyvää tämä oli siitä huolimatta. Oli kiva kokeilla tehä jotain ihan itselle uutta. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille