12. helmikuuta 2018

BROWNIEKAKKU TUOREJUUSTOKREEMITÄYTTEELLÄ



Nyt täytyy sanoa, että tämä kakku jos mikä on makeaakin makeampi! mutta siitä huolimatta aivan liian herkullista! :) 

Olen aikaisemmin tehnyt tällä samaisella reseptillä tavallisia neliön mallisia browniepaloja ja sit sain idean kokeilla tehdä sama massa mutta vain kakun muotoon. Tein myös hieman isomman täytteen kuin alkuperäisessä ohjeessa, sillä tuo täyte on vain niin kertakaikkisen hyvää että halusin sitä paksun kerroksen kakun väliin. :D

Voin taata että pienikin pala riittää taltuttamaan makean himon. Yhden palan otettuasi jäät kuitenkin koukkuun etkä voi lopettaa syömistä! Niin kävi mulle! :D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoassa.

Tuorejuustokreemi:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
25 g sokeria
1½ tl vaniljasokeria

Brownimassa:
6 rkl voita
3 rkl kaakaojauhetta
2 munaa
225 g sokeria
100 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
40 g suolapähkinöitä

Kuorrute:
55 g voita
1½ tl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Koristelu:
suolapähkinöitä
pieniä vaahtokarkkeja

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita vuoan pohjalle/reunoille leivinpaperia. 

Valmista ensin väliin tuleva kreemi. Notkista kulhossa tuorejuusto. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita hyvin sekaisin. Jätä sivuun odottamaan. 

Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon voi ja kaakaojauhe. Sulata seosta mikrossa kunnes voi on sulanut ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun jäähtymään. 

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Pilko suolapähkinät pienemmiksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää munasokerivaahtoon nuolijan avulla voikaakaojauheseos, jauhoseos ja viimeiseksi suolapähkinät. Kaada noin puolet massasta vuokaan ja tasoita pinta. Levitä tämän päälle tuorejuustokreemitäyte ja tasoita. Levitä päälle loppu brwoniemassa ja tasoita pinta. 

Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Älä paista liikaa, kakku saa jäädä tahmaiseksi. Jäähdytä kakku hyvin ja irrota vuoasta. 

Valmista kuorrute. Sulata voi ja maito yhdessä mikrossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita kunnes seos on tasaista eikä siinä ole paakkuja. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle ja viimeistele kakku vaahtokarkeilla ja suolapähkinöillä. Aah että!!! :)


Siis tää oli vain niin herkullista!! :)


Suolapähkinät hieman tasoittivat muuten niin makeaa olemusta hyvin. :)


Täytyy vain muistaa malttaa pitää paisto maltillisena ettei kakku pääse kuivamaan liikaa. Tämä oli aivan täydellistä kahvikupposen kyytipoikana. :D


Hyvin tämä resepti toimi mielestäni näin kakkunakin. Ehkä jopa kivenpikin kuin tavalliset neliöpalat. Ainakin näyttävän näköinen tämä oli vaahtokarkkeiniin ja suolapähkinöineen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille