17. syyskuuta 2017

SALTED CARAMEL JUUSTOKAKKUPIIRAKKA



Nyt en voi muuta sanoa kuin että tämä oli aivan TÖRKEÄN herkullista. Söin koko piirakan melkein yksin kun se oli niin hyvää! :D

Bongasin tähän piirakkaan reseptin jo kauan sitten Kanelitytön kakkuparatiisi-blogista ja viimein sain aikaiseksi kokeilla tehdä piirakkaa. Voin sanoa, että tästä piirakasta tuli meikäläisen ehdoton lemppari ja tulen aivan varmasti tekemään tätä vielä monet kerrat. :)

Piirakka on valmistettu 24 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
170 g digestive
80 voita

Täyte:
400 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuskikuorrute + koristelu:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
sormisuolaa
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. 

Valmista täyte. Notkista tuorejuustoa ensin vähän sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita noin 2 minuuttia. Lisää massaan sokerit, sitruunamehu ja suola. Sekoita hyvin sekisin. Lisää munat yksitellen varovasti sekoittan. Lopuksi lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmista kuorrutteeksi tuleva kinuski. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keita hiljalleen noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä hetken aikaa. Levitä kinuski jääkkaappikylmän piirakan päälle ja tasoita. Koristele lopuksi suolapähkinöillä ja sormisuolalla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


En ymmärrä miten jokin näin yksinkertainen leivonnainen voi olla niin super hyvää??!!! :D


Täyte oli suussasulavan pehmeää ja makea kinuski toi loistavan loppusilauksen piirakalle. Makeaahan tämä oli mutta silti ei vain voinut lopettaa syömistä yhteen palaan. :D


Slurps, voin vieläkin maistaa piirakan mauan kielellläni. :D Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii todella hyvin tässä piirakassa. Iso kiitos Kanelitytön kakkuparatiisille super ihanasta ohjeesta! :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että säkin kokeilit ja tykkäsit! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin ja paljon! En ole pitkään aikaan leiponut jotain näin herkullista. Ihan parasta! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille