22. syyskuuta 2017

MUSTIKKA-KINUSKIJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA



Monesti olen törmännyt resepteihin, jossa kakkuun on valmistettu browniepohja ja sitten on täytteiksi valmistettu kinuski- ja vadelmatäytteet. Makuyhdistelmä on aivan varmasti lyömätön mutta jotenkin halusin kuitenkin tehdä tuon vadelman tilalle mustikkaisen täytteen. Niinpä sitten syntyi tällainen mustikka-kinuskijuustokakku tuhdilla suklaapohjalla. :)

Alkuperäinen resepti on peräisin Pienet herkkusuut-blogista, johon olen tehnyt omat muutokseni. 

Kakku on valmistetu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
0,75 dl sokeria
½ dl ruokosokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
2 munaa

Kinuskitäyte:
1½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

2 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
2 liivatetta
2 rkl vettä

Mustikkatäyte:
175 g mustikoita
½ dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
2 liivatetta
2 rkl vettä

Koristelu:
muutama pala valkosuklaata
pensasmustikoita
sokerikoristeita

Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja ja reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kippoon suklaa ja voi, sulata ne mikrossa välillä aina sekoittaen. Lisää joukkoon sokerit, vehnäjauhot ja kaakaojauhe - sekoita. Lisää lopuksi joukkooon munat ja sekoita vain sen verran että munat juuri ja juuri ovat sekoittuneet taikinan joukkoon. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä ylipaista pohjaa, se saa jäädäkin hieman "raa'aksi". Jäähdytä pohja hyvin.

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa se myös paistettiin. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Aseta jäähtynyt pohja vuokaan.

Kinuskitäytettä varten keitä fariinisokeria ja kuohukermaa hiljokseen noin 10 minuuttia ja jäähdytä sitten aivan jääkaappikylmäksi. Tämä vaihe kannattaa tehdä jo vaikka edellisenä päivänä, niin kinuski on varmasti tarpeeksi kylmää. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Vaahdota kylmä kinuski sähkövatkaimelle ja lisää täytteen joukkoon. Kummenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekottaen täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1-2 tuntia. 

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.  Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ensin ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Kummenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekottaen mustikkaseoksen joukkoon. Kaada mustikkaseos parissa erässä mascarponevaahdon joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte hyytyneen kinuskitäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun mielellään hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sulata valkosuklaa ja spritsaa sillä raidat kakun päälle. Viimeistele kakku mustikoilla ja sokerikoristeilla. 


Oli tämäkin vain herkullinen yhdistelmä. :)


Browniepohja oli kivaa vaihtelua tavallisella keksipohjalle ja sopi mielestäni aika kivasti tähän kakkuun. :)


Kakkupala oli näyttävän näköinen kun siinä oli kolmen eri kerroksen värivaihtelut. :D


Ehkä mun täytyy vielä kokeilla samaa kakkua mutta sitten vain tehdä tuon mustikan tilalle se vadelmatäyte. Nam nam! :)


Herkkua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille