17. tammikuuta 2017

MUSTIKKA-VADELMAPIIRAKKA



Viime viikonlopun kunniaksi tekaisin tällaisen herkullisen mustikka-vadelmapiirakan rapsakkaalla pohjalla. Pohjan resepti oli minulle entuudestaan vieras ja halusinkin testata millainen tällaiseta piirakkapohjasta oikeen tulee, jossa valmistukseen käytetään ainoastaan voita, tomusokeria ja vehnäjauhoja. Mielikuva oli, että pohjasta tulee varmasti melko kova tai rapsakka, eikä niinkään pehmeä ja mehevä. Oikeassa olin! :) 

Pohja oli ihan hyvän makuinen, mutta ehkä liian kova omaan makuuni. Tykkään enemmän, että marjapiirakoissa pohja on mehevä ja pehmeä. Pahaa tämä ei missään nimessä ollut, vain erilaista mihin olen aikaisemmin tottunut. Ja onpa nyt sitten ainakin plakkarissa uusi pohjareseptiä tulevaisuutta varten. :D

Piirakka on valmistettu 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
100 g voita
1½ dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 munaa
2 dl ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 200 g vadelmia
noin 200 g mustikoita

Aloita valmistalla pohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita sekaisin. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Painele levännyt taikina leivinpaperoidun vuoan pohjalle ja pistele siihen reikiä. Paista pohjaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin kullanruskea. 

Valmista täyte. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon ranskankerma, sokeri, sitruuna-ja appelsiinimehu sekä kuoriraasteet. Yhdistä toisessa kipossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää edellisen massan joukkoon ja sekoita tasaiseki. Ripottele esipaistetun pohjan päälle marjat ja kaada marjojen päälle täyte. Paista piirakkaa vielä noin 30-35 minuuttia Jäähdytä kunnolla ja leikkaa paloiksi. 


Namskis, tuo täyte oli kertakaikkisen hyvää ja ihanan raikkaan makuista! :)


Vaikka pohja ei ollut mitään maailman parasta, täyte onneksi pelasti tämän piirakan. Mitä enemmän marjapiirakoissa on marjoja, sen parempia ne mielestäni ovat. Tässä piirakassa oli just hyvä määrä marjoja omaan makuuni. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille