24. tammikuuta 2017

MINTTU-SUKLAALEIVOKSETSain yksi päivä idean kokeilla minttu-suklaaleivoksia. :) Ostin Valion maustettua rahkaa, minttu-suklaata ja kehitin nopean reseptin sen pohjalta. Olivat kyllä raikkaita ja hyviä leivoksia. :)

Ohjeella tulee 6 kappaletta leivoksia.

Täyte:
2 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
180 g ranskankermaa
200 g minttu-suklaarahkaa (Valio)
1 rkl vettä
(+ turkoosia/vaalean vihreää pastaväriä)

Pohja:
6 kpl digestikeksejä

Kuorrute + koristelu:
180 g maito- tai tummaa suklaata
1-2 rkl öljyä
sokerihelmiä
sokerimassalumihiutaleita

Ota valmiiksi esille silikonimuotti, jolla valmistat leivokset. Itse käytin fantasia-nimistä silikonista leivosmattoa. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon ranskankerma ja rahka, sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Halutessasi värjää täyte lopuksi pastavärillä. Kaada valmis täyte muotteihin ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Palettiveitselle vetämällä saat siistin ja tasaisen pinnan. Paina jokaisen leivoksen päälle keksi pohjaksi. Laita pakkaseen ja anna jähmettyä siellä kolmesta neljään tuntiin tai vaikka seuraavaankin päivään asti. 

Kuorruta jäiset leivokset. Sulata suklaa mikrossa varovasti ja lisää joukkoon öljyä sen verran, että siihen on helppo dipata leivokset. Laita suklaa melko korkeaan astiaan, jotta dippaaminen onnistuu hyvin. Irrota leivokset muotista ja dippaa suklaaseen. Itse kuorrutin vain puolet leivoksista ja puolet jätin ilman kuorrutusta. Koristele leivokset vielä halutessasi helmillä ja lumihiutaleilla tai muilla koristeilla. Säilytä valmiita leivoksi jääkaapissa. 


Nämä leivokset olivat kyllä mun makuun! :) Olivat hyviä suklaakuorrutteen kanssa ja ilmankin. Ehkä tuo suklaa vielä toi enemmän esille mintun makua - tykkäsin! :)


Kuorruttamisen kanssa meinasi vain olla vähän ongelmia, kun mulla ei ollut tarpeeksi syvää astiaa, jossa dipata leivokset. Siksi tuosta kuorrutteesta tuli hiukan sotkuisen näköinen, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun millään tavalla. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille