17. marraskuuta 2016

VALKOSUKLAA-PISTAASI-KARPALOKEKSIT


Slurps! Tulipas taas pitkästä aikaa tehtyä herkullisia keksejä. :) Valkosuklaa-karpalokeksit ovat olleet pitkään lemppareitani ja niitä onkin tullut leivottua useaan otteeseen. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla vähän tuunata perinteistä reseptiä ja heitin taikinan sekaan suolattua & paahdettuja pistaasipähkinöitä. Ei muuten ollut huono idea laisinkaan! Ai että kun nämä keksit olivat hyviä! Suolainen ja makea toimivat tälläkin kertaa hyvin yhdessä. :)

Reseptillä tulee noin 25 kappaletta keksejä.

Massa:
200 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
100 g valkosuklaata
100 g kuivattuja karpaloita
noin 1 dl suolattuja & paahdettuja pistaasipähkinöitä

Vatkaa pehmeä voi ja kaikki sokerit keskenään kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita hyvin sekaisin. 

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Pilko valkosuklaa suht karkeaksi rouheeksi. Pieni myös karpaloita vähän pienimmiksi paloiksi. Kuori ja rouhi myös pistaasit. 

Lisää massan joukkoon jauhoseos, valkosuklaapalat, karpalot ja pähkinät. Sekoita nopeasti sekaisin vain sen verran, että aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Voit antaa taikinan levätä hetkisen jääkapissa, noin 15 minuuttia. Tai sitten tehdä niin kuin mä, eli tehdä taikinasta heti palloja ja paistaa ne. :D:D

Pyörittele massasta palloja ja litistä niitä hieman pellillä. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja saaneet vähän väriä pintaan. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Joo-o, kyllä keksit ovat vain niin mun herkkua! Voisin melkeinpä elää pelkästään keksien voimalla. :)


Keksejä tehdessä taikinaa tuli syötyä aika paljon, sillä se oli niin hyvää. Tämän seurauksena toisesta pellillisestä tuli huomattavasti pienempiä keksejä ensimmäiseen satsiin verrattuna. :D:D


Voin kyllä lämpimästi suositella näitä keksejä! :)


En malttanut odottaa kunnolla keksien jäähtymistä ja oli aivan pakko maistaa kuumaa keksiä. 
Eihän siitä seurannut muuta kuin palanut kieli. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille