26. marraskuuta 2016

UUNISSA PAISTETTU PUOLUKKA-PIPARIKAKKU


Seilailin tuossa yksi päivä Liisa Westerbergin ensimmäistä leivontakirjaa - Makeaa - ja bongasin sieltä aika kiva reseptin leivottavaksi näin joulun lähetyessä. Kyseessä on uunissa paistettava juustokakku, joka maistui ihanasti piparkakuille ja puolukoille. On muuten todella herkullinen yhdistelmä! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
3 munaa
2 dl puolukoita

Koristelu:
fudgepaloja (Dr. Oetker)
puolukoita
piparimurua

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa keskitasolla noin 10 minuuttia. Valmista täyte sillä välin, kun pohja paistuu uunissa. 

Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen, mutta älä kuitenkaan vatkaa. Nostele lopuksi joukkoon puolukat. Kaada valmis täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä kypsymään jälkilämpöön tunnin ajaksi. 

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita se jääkappiin yön ylitse. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele fudgepaloilla, puolukoilla ja piparimurulla. Namskis! :)


Kakku maistui aivan joululle, nam! :)


Jouluiset mausteet yhdistettynä pipareiden ja puolukoiden kanssa on todella toimiva yhdistelmä. 
Voin suositella kokeilemaan tätä. :)


Tämä kakku sopisi hyvin esimerkiksi pikkujoulujen herkkupöytään tai miksei myös jouluaaton herkuksi. :)

Itselleni tuli mieleen, että puolukat voisi koittaa vaihtaa myös karpaloihin. Luulen että ne toimisivat myös hyvin tässä reseptissä. :)

2 kommenttia:

  1. Mä oon tätä reseptiä kyseisessä kirjassa kanssa ihastellut monesti, mutta en oo vielä tehnyt. Näyttää kyllä niin ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu itselläni, monesti olen kuolannut kakun reseptiä kirjassa. :) Luulen että tämä kakku tulee olemaan jouluna herkupöydässäni tarjottavana. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille