11. lokakuuta 2016

UUNISSA PAISTETTU MANGOJUUSTOKAKKUNyt täytyy sanoa, että tämä mangon makuinen uunissa paistettu juustokakku oli parasta kakku, mitä olen pitkään aikaan syönyt. :D Kävimme mieheni kanssa tässä jokin aika sitten pienessä kahvilassa herkuttelemassa ja hän otti siellä juuri tällaista uunissa paistettua mangojuustokakkua. Maistoin palasen kakusta ja oli pakko todeta, että se oli HYVÄÄ! :) Kakku oli jotenkin ihanan raikas ja maistui sopivasti mangolle. Eihän siinä auttanut sitten muu kuin suunnistaa itse kauppaan ja ostaa ainekset ja yrittää leipoa vastaavan makuista kakkua. :)

Mielestäni onnistuin tässä tehtävässä hyvin ja sain aikaiseksi aika lailla saman makuisen kakun, kuin kahvilassa - ehkä jopa hitusen paremmankin. ;) 

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
100 g dominoita tai muita vaniljatäytekeksejä
40 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mangotuorejuustoa (Valio)
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua appelsiininkuorta
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
½ - 1 dl mangososetta (Bonne)

Pinnalle:
mangososetta (Bonne)

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele/sprayaa vuoan reunat hyvin. Vuoan alle/alareunan ympärille kannattaa laittaa foliota ja nostaa folion reunat reilusti ylöspäin. Vuoan reunoista valuu jonkin rasvaa paiston aikana, näin estetään rasvan valumista uunin pohjalle.  Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte sillä välin kun pohja esipaistuu. Sekoita kaikki täytteen aineet käsin sekaisin esim. lusikan avulla. Mittaa kulhoon molemmat tuorejuustot, ranskankerma, sokerit, hedelmien raastetut kuoret ja maissitärkkelys. Sekoita sekaisin. Lisää joukkoon munat ja sekoita varovasti sekaisin, vältää turhaa sekoittamista. Lopuksi sekoita täytteen joukkoon mangosose.  Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle. Tiputa lusikan avulla täytteen pinnalle mangososeklönttejä ja vedä lopuksi veitsen kärjellä marmorointikuviota soseklönttien lävitse. :) Jatka kakun paistamista uunin keskitasolla noin 45-60 minuuttia. Huom! Paistoaika voi vaihdella uunin tehosta riippuen. Kakku saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi, mutta ei liikaa. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä uunin jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. Jäädytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Voit jo tuossa jäähtymisvaiheessa yrittää varovasti irrottaa reunoja irti kakun ympäriltä. Jätä rengas kuitenkin kakun ympärille yön ajaksi. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sitten vain kahvi porisemaan ja nauttimaan kakusta. :)


Aijai, tämä oli todella herkullista! Kakku katosi jääkaapista alta aikayksikön. :)


Kakku oli ihanan raikas ja tuntui jotenkin "kevyeltä" uunissa paistetuksi juustokakuksi. :D


Tämä oli kyllä kivaa vaihtelua perinteiseen uunissa paistettuun juustokakkuun. Tulen varmasti tekemään samaista kakkua uudelleen. 
Ehkä pitää vain tehdä isompana versiona, ettei heti pääse loppumaan. :D


Kakun pohjan voi myös vallan hyvin tehdä Digestivekekseistä. Silloin vain laittaisin voita hiukan enemmän, sopivä määrä olisi tuolloin 50 g. 
Itse ainakin tykkäsin tuosta vaniljatäytekeksipohjasta - kivaa vaihtelua ainaiseen Digestiveen. :)


Kannatti käydä kahvilassa herkuttelemassa, kun sen seurauksena sain aikaiseksi jotan näin herkullista leipomusta. Aina sitä saa uusia ideoita ja vinkkejä muista kahviloista ja heidän tarjottavistaan. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille