5. kesäkuuta 2016

VANILJA-LAKRITSIKAKKU



Tämän pienoisen kakun valmistin tuosta kerroskakusta ylijääneestä vaniljatäytteestä. Olin vissiin pihillä päällä kerroskakun tehohetkellä, enkä raaskinut heittää ylijäänyttä täytettä roskiin. Niinpä tekaisin siitä sitten tällaisen pienen kakun. :) 

Kaapissa sattui olemaan vielä pari patukkaa sitä Pandan uutus lakritsifudgea, niin siitä sai oivan kuorrutuksen kakulle. Oli muuten toooosi hyvää, nam! :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
100 g digestivekeksejä
45 g voita 

Täyte:
vaniljatäytteen jämät kerroskakusta 

Kuorrute + koristelu:
½ dl kermaa
2 patukkaa lakritsifudgea (Panda)
keksimurua
pehmeitä lakritsikarkkeja (Fazer)

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Sulata voi mikrossa, murskaa keksit ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle. Kaada päälle yli jäänyt vaniljatäyte, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi. 

Valmista lakritsikuorrute. Pilko patukat pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon lakupalat. Keitä miedolla lämmöllä kunnes lakut on sulanut kerman joukkoon. Jäähdytä hetki. 

Irrota kakku vuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja irrota reunakalvo. Kaada lakukerma kakun päälle ja ohjaa kuorrutetta valumaan kakun reunoja pikin alas. Koristele keksimurulla ja lakukarkeilla. 


Ajai, kun tuo vaniljatäyte sopi hyvin yhteen lakukuorrutuksen kanssa. Niin herkullista! :)


Oli muuten aivan älyttömän hyviä nuo Fazerin uudet lakukarkit, jotka on päällystettu salmiakkimurulla. Nam, kannattaa kyllä maistaa noita karkkeja! :)


Pienellä vaivalla sai aikaiseksi kivan pienen herkkukakun. 
Onneksi en vain heittänyt ylijäävää täytetä roskiin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille