Nam.... Nyt sitä taas saa, suussasulavaa raparperipiirakkaa! :) Tämä on kyllä yksi kesän suosikeistani. Oli pakko laittaa piirakasta yli puolet pakkaseen, sillä olisin varmaan muuten syönyt koko piirakan yhdeltä istumalta. :D
Kunniaa en voi itse ottaa reseptistä, vaan olen bongannut ohjeen äiti kautta, joka oli puolestaan löytänyt ohjeen maku.fi - sivuilta. Sieltä siis löytyy alkuperäinen ohje tästä piirakasta. :)
Reseptillä tulee pellillien herkullista piirakkaa. Pellin koko noin 35 x 42 cm.
Muruseos:
250 g voita sulatettuna
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohja:
2 dl piimää
1 muna
Täyte:
10 dl raparperia (kuorittuna ja paloiteltuna)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeri
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun: valmista vanhan ajan vaniljakastiketta
Aloita ensiksi kuorimalla ja pilkkomalla täytteen raparperit. Jätä sivuun odottomaan omaa vuoroaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Valmista muruseos. Sulata voi mikrossa. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää sula voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Ota tästä noin 1/4 toiseen kippoon piirakan kourrutusta varten.
Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidun pellin päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Ripottele pohjan päälle raparperit. Yhdistä sitten kermaviili, maitorahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos raparperien päälle tasaisesti. Ripottele vielä päälle erilleen otettu muruseos. Paista uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa piirakka paloiksi. Itse leikkasin piirakan 20 palaan. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen kera, nam. :D
Aijai, tämä vain on niin hyvää! :)
Piirakka on mielestäni kaikista parasta leivonnasta seuraavana päivänä aivan jääkaappikylmänä.
Nam nam nam! :)
Mietin tuossa, että raparperin tilalle voisi aivan hyvin laittaa vaikka omenaakin. Tällöin tuohon muruseokseen voisi lisätä hieman kanelia. Luulen että siinä olisi aika hyvä yhdistelmä kasassa. :)
Tää näyttää niin täydelliseltä, NAM! ♥♥♥
VastaaPoistaTämä on kyllä ihan mun lemppari herkkua! :)
Poista