26. toukokuuta 2016

KARPALO-KINUSKIMUFFINSIT




Alkuperäisenä ajatuksena mulla oli tehä näistä puolukkamuffinseja kinuskisella kuorrutteella...mutta toisin kävi. :) Puolukoita etsiessäni pakkasesta, käteeni sattui pussi karpaloita. Niinpä vaihdon lennossa muffinsien pääraaka-aineen puolukoista karpaloihin. :)  

Ei ollut yhtään hullumpia muffinseja nämä, tykkäsin kovasti. Ja viimeinkin sain käyttöä pakkasessa jo jonkin aikaa lojuneille karpaloille. :) Kirpeät ja happamat karpalot olivat juuri omiaan makean kinuskikuorrutteen kaveriksi. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
200 g karpaloita (pakasteena)

Kuorrute+koristelu:
2½ dl vispikermaa
2½ dl fariinisokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
noin ½ pss valmiita fudgepaloja (Dr. Oetker)
12 kpl karpaloita 

Ota esille muffinsipelti ja laita siihen valmiiksi paperiset vuoat. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen varovasti nostellen kuivia aineita,maitoa ja sulatettu rasva. Lopuksi sekoita joukkoon jäiset karpalot.

Annostele valmis massa lusikan avulla vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä kunnolla.

Valmista kuorrutteessen tuleva kinuskastike hyvissä ajoin jo ennen muffinsien paistamista. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua minutti tai pari. Huom! Älä keitä kinuskiksi saakka. Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä seos aivan jääkaappikylmäksi. Sekoita kylmän kinuskikastikkeen joukkoon tuorejuusto ja vatkaa niin kauan, että kuorrutteesta tulee ilmava ja pursotettava massa. Lusikoi kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota runsaat kuorrutukset muffinsien päälle. Koristele fudgepaloilla ja karpaloilla. :)


Nami nam, olivat todella herkullia muffareita! :)


Kuorrute oli ihan älyttömän herkullista - niin pehmeää, kuohkeaa ja kertakaikkisen hyvää! :)


Kirpsakat karpalot yksikseen eivät ole kovin hyviä, mutta yhdistettynä tuohon kinuskikuorruteeseen muodostuu todella kiva makukokonaisuus. :) 


Karpaloiden tilalle voi aivan hyvin laittaa puolukoita, kuten mulla oli alunperin suunnitelmissa. Uskon, että niistäkin syntyy todella herkullisia muffareita. :) Ja miksei voisi myös käyttää mustikoita ja tehdä sitten esimerkiksi sitruunan makuinen kuorrute. Toimii varmasti hyvin! :)


2 kommenttia:

  1. Siis nämä näyttää niin herkullisilta! Tuo runsas kuorrute houkuttelee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Juuri tuo kuorrute oli kaikista parasta näissä muffinseissa, siksi sitä onkin niissä niin paljon. ;)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille