19. huhtikuuta 2016

PISTAASI-SUKLAAKAKKU



Nyt kun pääsin vauhtiin noiden pistaasien kanssa edellisen fudgen merkeissä... Tässä tulee suklainen pistaasikakku. :D 

Tämä kakku on tosi helppo valmistaa eikä siihen kulu aikaakaan paljoa. Suurin aika menee oikeastaan vain pohjan paistamiseen ja pistaasien kuorimiseen. :) Suklaa ja pistaasit sopivat kyllä tosi kivasti yhteen, makea ja suolainen täydentävät toisiaan hienosti. 

Olen nyt aivan innostunut tekemään kakkuja tuohon 16 cm vuokaan. Se on just hyvän kokoinen näin kahdelle hengelle leivottaessa. Vuoka on tällä hetkellä aivan lempparini! <3 

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
150 g voita sulatettuna
2 munaa
1½ dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Täyte + kuorrute + koristelu:
noin 240 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
noin 80-90 g pistaasipähkinöitä kuorittuna (paahdettuja ja suolattuja)

Lämmitä uuni 175 asteeseen . Ota esille vuoka, pingota pohjalle ja reunoille leivinpaperi.

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Mittaa loput kuivat aineet yhteen ja sekoita sekaisin. Mittaa myös kerma valmiiksi esim. desin mittaan. Kaada vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen, ensin sulatettu voi, sitten kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittunut. Sekoita lopuksi vielä varovasti nuolijalla massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia tai kunnes kypsä. Seuraa pohjan paistumista. Itselläni paistamiseen meni tuo 55 minuuttia, mutta mun uuni onkin aika laiska paistamaan, joten pohja voi teidän uuneissä valmistua nopeamminkin. :) Jäähdytä pohja.

Leikkaa jäähtynut kakku kahteen osaan. Kuori ja rouhi pistaasit. Sulata täytteen/kuorrutteen suklaa varovasti mikrossa. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kipossa keskenään sula suklaa ja tuorejuusto, sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Täytä kakku suoraan tarjoilualustalle. Laita pohja lautaselle ja levitä kunnon kerros suklaatäytettä pohjan päälle. Ripottele tasainen kerros pistaasirouhetta täytteen päälle. Muista taas jättää rouhetta koristeluunkin. Sipaise ohut kerros täytettä kannen alapohjaan ja aseta tämä puoli pistaasikerrosta vasten. Kuorruta kakku kauttaaltaan täytteellä. Saat käyttää kaiken kourrutteen tässä vaiheessa. :) Tasoita kakun pinta ja reunat tasaisiksi. Tee lusikan avulla kakun pinnalle "pyörivä" kuviointi halutessasi. :) Koristele kakku pistaasirouheella.


Suklaa ja pistaasi on hyvä yhdistelmä! :)


Hmmm... Herkullista! :)


Mielestäni pistaasit ovat aivan ihanan värisiä. <3


Mielessäni kävi myös laittaa tuota pistaasirouhetta itse kakkupohjamassaan mukaan, mutta tällä kertaa päädyinkin sitten vain lisäämään pähkinät täytteeseen ja koristeiksi. :)


Tämä oli kyllä melko täyteläistä herkkua, kovin paljoa ei kerralla pystynyt syömään. :) Riittipä kakku siten pitemmän aikaa ja sai monena päivänä herkutella. :)

2 kommenttia:

  1. OHHOH! Aivan upea! Tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. Melkein kuola valuu kuvaa katsellessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Kannattaa kokeilla, oli kyllä herkullista kakkua. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille