5. helmikuuta 2016

RUNEBERGIN JÄTTIMUFFINSIT


Runebergin päivän kunniaksi leivoin näitä jättimuffinseja Runebergin tortun tyyliin. Hyviä olivat! :) Halusin pitkästä aikaa käyttää jättimuffinpeltiäni ja tähän tarkoitukseen se sopi kuin nakutettu. Aina ei jaksa tehdä sitä kahdentoista kappaleen satsia muffinseja, niin tällä isolla vuoalla saa kivasti kuuden kappaleen satsin herkkuja. :)

Tällä ohjeella tulee joko 6 isoja tai noin 12-15 kpl pieniä muffinsia.

Taikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
125 g munia
25 g mantelirouhetta
25 g appelsiinin kuoripaloja/muhennosta
noin 2 g kardemummaa
5 g leivinjauhetta
240 g vehnäjauhoja

Kostutus: omenamehua

Koristelu:
vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai tarpeen vaatiessa enemmän

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele paperiset muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellille.

Valmista taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon munat hyvi vatkaten. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää massan joukkoon. Sekoita kunnes massan ainekset ovat hyvin sekaisin.  

Laita valmis massa pursotuspussiin ja pursota massa vuokiin tai lusikoi taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä valmiit tortut.

Kostuta jäähtyneet tortut omenamehulla. Paina sormella tai esim. lusikan toisella päällä kolo tortun keskelle ja pursota vadelmamarmeladia tortun sisälle ja myös pinnalle. Valmista tomusokerista ja vedestä pursotettava massa ja pursota valkoinen rinkula marmeladin ympärille.



Tällä kertaa kuvia ei ole kuin nämä pari vain, koska en saanut muita kunnollisia otoksia aikaiseksi uudella kamerallani. Harjoitusta tarvitsen edelleen järkkärin kanssa! :D

Runebergin tortut olivat kuvista huolimatta todella herkullisia ja niillä oli hyvä juhlistaa merkkipäivää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille