30. tammikuuta 2016

KERMASARVET


Tilasin tuossa jokin aika sitten netistä itelleni tuollaiset metalisarvet, joilla saa tehtyä niin makeita kuin suolaisiakin herkkuleivoksia. Ostin ne sellaisesta putiikista kuin Decola ja olivat muuten tosi edulliset sarvet, vain 4,50 eur/10kpl. Tilasin heti tuplamäärän! :D

Näin ekalla kerralla päädyin tekemään mansikkaisia kermasarvia suklaan ja mantelirouheen kera. Nam nam, hyviä olivat!

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta sarvia.

Sarvitaikina:
1 pkt (500 g) Myllyn Paras lehtitaikinaa (8 levyä)

Täyte + koristelu:
noin 200 g mansikkamarmeladia
2½ dl vispikermaa
tomusokeria
noin 100 g tummaa suklaata
mantelirouhetta

Aloita valmistamalla sarvet. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele sarvimuotit. Kaulaa levyjä pitemmiksi ja leikka levy kolmeen pitkään palaan. Voitele jokaisen palan toinen pitkä reuna vedellä. Ala sitten kierittään taikinapalaa muotin ympärille niin, että jokainen kerros tulee vähän edellisen päälle (vesi reuna toimii liimana). Kieritä koko pala muotin ympärille. Aseta muotti pellille saumapuoli alaspäin. Tee näin kaikki sarvet. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sarvia keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jäähdytä sarvet hyvin ja poista muotit sisältä. 

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Laita mansikkamarmeladi pursotuspussiin ja pursota sitä jokaisen sarven sisään. Sama homman kermavaahdon kanssa, laita pussiin ja pursota sarvet täyteen kermaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita mantelirouhe pieneen kippoon. Dippaa jokainen sarvi sulaan suklaaseen ja heti perään mantelirouheeseen. Laita valmiit sarvat jääkaappiin. 


Tarjoiluideana voi kivasti käyttää esim. kuoharilaseja. :)


Namskis! :)


Ensi kerralla täytyy tehdä näitä jollain hyvällä suolaisella täytteellä. Hmm... luulen että taidan kokeilla tehä jonkinlaista lohitäytettä. :)


Herkullisia olivat, vaikkakin melko täyttäviä. :D Tykkäsin kyllä tosi paljon noista muoteista, onneksi ostin ne. Niillä saa kivasti tehtyä hienoja ja näyttäviä leivonnaisia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille