20. marraskuuta 2015

TOMAATTI-JUUSTOLEIPÄ



Teinpä pitkästä aikaa jotain suolaistakin leivonnaista! :) Jotenkin on tuo leipominen viime aikoina keskittynyt pitkälti makeisiin herkkuihin, niin nyt oli ihan kiva tehä jotain suolaistakin välillä. 

Tämän herkullisen tomaatti-juustoleipä reseptin bongasin Maku-lehden nettisivuilta ja tämä oli kyllä helppo ja hyvä ohje. Tätäkin ohjetta pystyy helposti muokkailemaan käyttämällä erimakuisia tuorejuustoja ja täytteitä oman mieltymyksen mukaisesti. Vehnäjauhojakin voi korvata eri jauhouilla niin leipää saa uutta makua. :)

Aineet:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g juustoraastetta (Emmental punaleima)
3 rkl siemensekoitusta

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon tuorejuusto, munat, suola ja juokseva margariini. Sekoita taikinakoukulla nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon pieneksi paloitellut aurinkokuivatut tomaati, juustoraaste ja siemenet. Sekoita tasaiseksi. 

Vuoraa noin 1½ litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla ja kaada leipätaikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä, leikkaa viipaleiksi ja herkuttele haluamillasi lisukkeilla tai ihan vain sellaisenaan. :)


Namskis, tämä oli hyvää! Tuorejuuston ansiosta leipä oli ihanan mehevää ja kosteaa. :)


Siemenet ja aurinkokuivatut tomaatit toivat kivasti makua ja purutuntumaa leivän rakenteeseen. :)


Tämä oli kyllä tosi nopea ja helppo leipä valmistaa pikaiseen suolapalan tarpeeseen. Tuunaamalla saa vaihtelua leivän makuun. Leipä on parhaimmillaan tekopäivänä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille