27. marraskuuta 2015

OREO-JUUSTOKAKKU



Pitkään olen jo suunnitellut tekeväni juustokakun suosituista Oreo-kekseistä. Kaapissa olikin jo jonkin aikaa odottanut kasa keksejä ja viimein sain aikaiseksi tehdä kakun. :) En kuitenkaan halunnut tehä perinteistä liivatteilla hyydytettävää kakkua, vaan sen sijaan teinkin uunissa paistettavan version kakusta. Voin kyllä sanoa, että ei muuten ollut yhtään hullumman makuinen kakku! :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
170 g oreo-keksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
100 g oreoita murustettuna

Koristelu:
noin 2 dl vispikermaa + tomusokeria
oreoita

Valmistele vuoka valmiiksi. Pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreuna hyvin. Jos pelkäät että vuoan reunasta vuotaa rasvaa paiston aikana, niin laita vielä varmuuden vuoksi foliosta kääre vuoan alle ja taita reunat ylöspäin. Tämä estää rasvan valumista uuniin. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. 

Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja yhdistä sulan voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. 

Laita kulhoon kondensoitu maito, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sekoita sekaisin ja lisää joukkoon vielä munat ja sekoita taas. Murusta täytteeen keksit sormin suht karkeaksi rouheeksi ja sekoita nuolijalla täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan. Paista uuni alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kakku jää vielä tässä vaiheessa melko hyllyväksi. Sammuta uuni ja jätä kakkua jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. Jäähdytä pöydällä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappin ja anna olla siellä yön yli. 

Koristele kakku seuraavana päivänä. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa ja pursota pienet ruusukkeet kakun päälle. Viimeistele koristelua vielä puolikkailla kekseillä ja keksimurulla.


Oijoi, kun tää oli hyvää!!!! Melko makeaa kylläkin mutta HYVÄÄ! :)


Paistettavia juustokakkuja tulee tehtyä melko harvoin - en tiiä miksi. Täytyisi kyllä useammin tehä näitäkin herkkuja, kun ne ovat niin herkullisia. :)


Oreot ovat mielestäni tosi hyviä! :)



Makean nälän tämä kyllä taltuttaa hetkessä. :D


Tätäkin reseptiä pystyy helposti muokkaamaan vaihtamalla keksit toisenlaisiin. Mintun makuisen kakun tästä saa käyttämällä esim. minttudominoita. Se voisikin olla muuten aika hyvä idea seuraavaan kakkuun... :)



2 kommenttia:

  1. Piti käydä kahtomassa sun blogia kun kuulin että sulla on tällänen olemassa. Ihania herkkuja! :) :) Eniten jäi kiinnostamaan mutakakkukeksit, niitä halua lähiaikoina kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Kannattaa kyllä kokeilla niitä mutakakkukeksejä - olivat toooosi hyviä! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille