31. lokakuuta 2015

HALLOWEEN RED VELVET-KAKKU





Tämä olkoon viimeinen Halloween-päivitykseni tälle vuotta. Onhan tässä ihan mukavasti tullut leivoskeltua aiheeseen liittyviä leipomuksia. :)

Kauan olen suunnitellut tekeväni kuuluisaa red velvet-kakkua, mutta aina sen tekeminen on vain jäänyt suunnitteluasteelle. Nyt kuitenkin päätin Halloweenin kunniaksi väsätä kakun. Ja kyllä kannatti, oli meinaan tosi herkullista kakkua! :)

Kakkupohjat:
175 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
7 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa/piimää
1 rkl vaniljauutetta/vaniljasokeria
2½ rkl etikkaa
noin 2 tl punaista elintarvikeväriä

Täyte + kuorrute:
500 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
300 g pehmeää voita
6½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Koristelu:
sokerimassapalloja ja karkkisilmiä

Valmistele kaksi 18 cm irtopohjavuokaa valmiiksi; pingota pohjalle ja sisäreunoille leivinpaperit. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen massan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Laita tässä vaiheessa massaan punainen väri.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää massan joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta ja maitoa/piimää. Lopuksi lisää etikka ja vaniljauute/-sokeri.

Jaa valmis massa kahteen vuokaan ja paista niitä uuni alatasolla noin 25-30 minuuttai tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan; näin ollen sinulla on yhteensä neljä kakkupohjaa. Ota tässä vaiheessa yhdestä pohjasta pieni pala, jota voit käyttää sitten koristelussa.

Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi ja huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Sihtaa mukaan tomusokeri parissa erässä ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista. 

Kokoa kakku laittamalla täytettä kolmeen väliin. Kuorruta kakku ohuelti myös täytteellä/kuorrutteella. Laita kakku ja yli jäänyt kuorrute noin tunniksi jääkaappiin. Kuorrutta kakku sitten uudestaan lopulla kuorrutteella. Koristele kakkumurulla ja sokerimassasta tehdyillä koristeilla.


Heh, en tiiä mistä sain idean noihin silmäkoristeisiin.
 Ne on aika hassut loppujen lopuksi mut kait ne sopii Halloweeniin ihan hyvin?!? :D


Tuo täyte/kuorrute oli aivan taivaallisen hyvää!! Kakun täyttövaiheessa tuli maisteltua kuorrutetta melkoisesti, että maha tuli ihan kipeäksi. :)


Omasta mielestäni pohjat jäivät himpum verran raaoiksi, jos oisin malttanut paistaa niitä vielä viitisen minuuttia, niin sit ne olis ollut varmaan ihan täydellisiä. Mut olin liian hätäinen! :D



Kaiken kaikkiaan kakku oli herkullista ja maittavaa! Tämän reseptin saattama toivotan kaikille erittäin hurjaa ja hauskaa Halloweenia! 

Happy Halloween! :)


2 kommenttia:

  1. Mä en oo koskaan tehny enkä ees maistanu red velvet -kakkua! Aina vaan ihaillu muiden tekemiä :D Tää on varmasti huippuhyvää! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mielestäni tosi hyvää, varsinkin tuo kuorrute! Slurps... :D Suosittelen kyllä kokeilemaan joskus red velvet kakkua, se on niin herkkua. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille