5. syyskuuta 2015

VALKOSUKLAA-KARPALOKEKSIT



Näistä valkosuklaa-karpalokekseistä tuli aivan ihania ja olivat viedä kielen mennessään! Keksien syömistä ei meinannut pysty lopettamaan ollenkaan. :D

Keksit oli tosi helppo tehä ja aikaakaan ei mennyt kovin kauaa. Nopeasti ja helposti saa hyvää aikaiseksi. :) 

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta keksejä riippuen kuinka isoja tekee. Ja siitä kuinka paljon taikinaa syö jo tekovaiheessa.... ;)

Massa: 
3 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl mantelirouhetta
100 g valkosuklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita kulhoon fariinisokeri, vaniljasokeri, pehmeä voi ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. 

Ota massasta tasakokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta leivinpaperoiduille pelleille ja jätä hieman leviämisvaraa. Painele palloja kevyesti. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia riippuen keksien koosta. Anna jäähtyä rauhassa. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai... Nää oli NIIN hyviä että! :P


Karpalo on tietty sellainen, mikä jakaa mielipiteitä. Itse oon kyllä aina tykännyt karpalosta ja mielestäni se sopii tosi hyvin yhteen valkosuklaan kanssa. 


 Karpalon tilalla voisi esim. käyttää rusinoita tai sitten vain jättää kokonaan pois taikinasta ja lisätä valkosuklaan määrää. Tai sit voisi käyttää myös maitosuklaarouhetta, jolloin saisi tuplasuklaakeksejä! :)


Vein suurimman osan kekseistä töihin, jotta kaikkia ei tulisi syötyä yksin kotona. Keksit tekivät hyvin kauppansa kahvihuoneessa. :)


Ja pitihän sitä olla kekseillä taas virallinen maistaja - Tepakolli.
 Hän on niin ylpeä maistajan roolistaan. :D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille