13. syyskuuta 2015

KANELIÄSSÄT



Uusi Kenwoodini pääsi ensi testiin, kun tein näitä kaneliässiä - ja hyvinhän tuo masiina toimi. Oon kyllä niin tyytyväinen kun ostin uuden! Mummoni vanha Kenwood 70-luvulta oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt. :)

Perinteiset kaneliässät ovat hyviä ja helppoja myös valmistaa. Meillä töissä teemme ässät pursottamalla ja lopuksi kanelisokeria päälle ripottelemalla. Nyt halusin tehä ässät kuitenkin "vanhaan" tyyliin tangoiksi muotoilemalla, kanelisokerissa kierittämällä ja sitten muotoilemalla ässän muotoon. Näin muistan äitinikin aina tehneet pikkuleivät kun olin pieni. :)

Mulle tuli ohjeella noin 55 kappaletta ässiä, mutta osa oli melko ISOJA, joten määrä riippuu ihan siitä minkä kokoisia pikkuleipiä haluat tehä. :)

Massa:
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

+ kanelia/sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi kovettumaan, jotta taikinaa on helpompi työstää. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Muotoile taikinasta noin 1 cm paksuisia tankoja, leikkaa ne noin 8 cm paloiksi ja pyörittele sielä kanelisokerissa. Muotoile tangot leivinpaperoiduille pelleille S -kirjaimen muotoon. Jätä vähän leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 


 Ylhäällä kuvaa miltä keksi näyttävät ennen paistoa ja paiston jälkeen. :)


Nam nam! :)


Kylmän maidon kanssa ässät maistuvat mielestäni parhaimmilta. :)


Olin vähän laiska ja en jaksanut kovin ohuiksi pyöritellä taikinatankoja, siksi osasta pikkuleivistä tuli vähän isoja. Nooh... onpa sitten enemmän syömistä kerralla kun on isoja pikkuleipiä! :D


2 kommenttia:

  1. Kaneliässät on kyllä niin nostalgisia herkkuja :--) Ihanan näkösiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! <3 Perinteisiä leivonnaisia pitäisi leipoa useammin kun ne vain ovat niin hyviä. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille