3. elokuuta 2015

OMENAPIIRAKKAKAKKU


Omena ja vanilja ovat lyömätön parivaljakko! Tällä kertaa tein tällaisen omanpiirakkakakun vaniljatäytteellä. Idea ja omenapiirakan ohje on bongattu Emma Iivanaisen uusimmasta leivontakirjasta. Täyte on omasta päästä keksitty. :)

Tämä kakku oli kyllä menestys meillä ja nopeasti kakku hävisi kaapista! :)

Omenapiirakkamassa (pellillinen): 
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa (huoneenlämpöistä)
100 g voita sulatettuna
3-4 omenaa (koosta riippuen)
2 tl kanelia

Muruseos:
50 g voita
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
2 dl kymää maitoa
1 pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa

Valmista ensin omenapiirakka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenapalat isoon kulhoon ja lisää joukkoon kaneli. Kierittele omenat hyvin kanelissa.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa. Mittaa kulhoon valmiiksi kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä maito ja sulavoi. Sihtaa kuivat aineet munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Lisää joukkoon maitovoiseos ohuena nauhana ja sekoita taas nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja tasoita. Ripottele päälle kanelissa kieritetyt omenapalat tasaisesti koko alueelle. 

Tee murueos. Sekoita kaikkie muruseoksen aineet keskenään ja levitä omenien päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta noin 14 cm pyöreällä muotilla neljä pohjaa. Valmista täyte. Tee vaniljamousse pussin ohjeen mukaisesti ja lisää lopuksi vielä joukkoon rahka. 

Kokoa kakku suoraan tarkoiluvadille. Helpointa on pursottaa täyte aina pohjan päälle mutta sen voi myös vain levittää paletilla/veitsellä. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. 


Nam nam nam nam nam ja vielä kerran nam! :)


 Oli tosi hyvää ja helppo tehäkin! :)


Koska tein kakusta noin pienen halkaisijaltaan, niin piirakkaa jäi vielä yli vaikka kuinka paljon. Leikkasin ylijäävän piirakan paloiksi, osan pakastin ja osan jätin kaappiin. :)  Tuota täytettä jäi myös aika paljon yli, mutta sitä oli hyvä sitten tarjota noiden palojen kanssa. :)

Mielessä muhii jo idea seuraavaan kakkuun tällä samalla tyylillä; mustikkapiirakkakakku. :D


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! <3 Suunnitelmissa olisi tehdä saman tyyppinen kakku mutta mustikkaisena versiona. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille