8. elokuuta 2015

KEY LIME PIE / LEIVOKSET



Yhtäkkiä alkoi makean hammasta kolottamaan ja jotain hyvää ja makeaa oli saatava. :D Kaapit tutkittuani raaka-aineista, päätin tehä limepiiraan eli key lime pien. Tai oikeastaan halusin tehä pieniä leivoksia ison piiraan sijaan, niinpä syntyivät nämä pienet mutta nopeasti makean nälän vievät söpöt leivokset. :)

Käytin ohjeena Kinuskikissan reseptiä, mutta jätin täytteestä hunajan kokonaan pois. Sitä kun ei kaapista löytynyt ollenkaan. Mut hyvää tää oli siitä huolimatta. :D

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2-3 limen kuoriraaste
1½ dl puristettua limemehua
3/4 dl perunajauhoja
4 keltuaista

Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
keksimurua ja limenkuorsta raastettuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille neliön mallinen vuoka, noin 20x20 cm ja vuoraa se leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Taputtele seos vuoan pohjalle.

Pese limet hyvin. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja vaniljatuorejuusto. Raaste limet ja lisää raaste maitotuorejuustoseokseen. Purista mehua tarvittava määrä ja sekoita joukkoon perunajauhot. Lisää mehuseos muun täytteen joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää täytteeseen keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siirrä jäähtynyt piiras paperin avulla leikkuualustalle ja leikkaa piiras pieniksi leivoksiksi. Vatkatt kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pursota jokaisen leivoksen päälle kermaa ja koristele lopuksi keksimurulla ja limen kuoriraasteella. Säilytä jääkaapissa. 



 Ojoi, niin makeaa....mutta kuitenkin niin hyvää! :)


Yksi pala riitti vallan mainiosti yhdelle herkuttelukerralle. Sen varran stydii kamaa tämä oli.... :D Jotenkin nuo leivokset olivat tällä kertaa omaan silmään paljon kivemmat kuin yksi iso piirakka. Vaihtelu piristää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille